28 juli 2015

Je kiest uit drie rolluiksystemen: inbouw, opbouw en voorzet. Afhankelijk van nieuwbouw of renovatie is de keuze al wat beperkter.

Inbouwrolluiken
Bij dit type rolluik heb je een uitsparing nodig boven je ramen en deuren. Deze bevindt zich achter de gevelsteen en is afgewerkt met een omkasting. Vooral bij nieuwbouw is dit systeem een goede keuze. De uitsparing wordt meteen voorzien en alles zit netjes weggeborgen. Bij een renovatie komen er breekwerken aan te pas om tot hetzelfde resultaat te komen.

Vergeet de omkasting niet te isoleren met een kunststofplaat of minerale wol. Achteraf is dit heel wat moeilijker.

Opbouwrolluiken

Een systeem dat minder plaats inneemt dan het bovenstaande type. De uitsparing in de muur moet dus niet zo groot zijn. De rolluikkast en het raam vormen één geheel. De rolluik wordt achter het raamkozijn gemonteerd. Voorzetrolluiken

Dit type wordt geplaatst aan de buitengevel. Voor het raam dus. Twee verschillende plaatsingen zijn mogelijk:
- ‘Op de dag’ -plaatsing: de omkasting staat net boven de ramen en deuren. Zichtbaar op de buitenmuur.
- ‘In de dag’: de omkasting staat net voor het raamprofiel. Een gedeelte zit onder de buitenmuur. De achterzijde van de kast zit gedeeltelijk voor het glas.

Materialen
De lamellen zijn verkrijgbaar in aluminium of pvc. Elk materiaal heeft zo zijn voordelen. Rolluiken uit pvc zijn goedkoper. Maar aluminium isoleert beter. Ook op gebied van veiligheid heeft aluminium een streepje voor.

Bron:
hebbes.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag