25 jaar BIS, dé bouwbeurs

BIS, dé bouwbeurs van Vlaanderen, is aan zijn 25ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer ruim 80.000 bezoekers voor de meer dan 500 exposanten in de hallen van Flanders Expo. Om dat te verwezenlijken zorgt bis voor een primeur en zelfs een stunt!

bis stunt: je mag gratis* binnen van maandag tot donderdag ...
Een nieuwe woning bouwen of een huis kopen en verbouwen: het wordt steeds moeilijker om het financieel rond te krijgen. Daarom wil bis zijn steentje bijdragen: van maandag tot donderdag is de toegang, dankzij diverse mediapartners, gratis voor het grote publiek. Zodoende kan echt ieder die het wil, de honderden exposanten bezoeken die haar/zijn (ver)-bouwdromen mee kunnen waarmaken. * Hou hiervoor wel de media goed in de gaten, knip de gratis toegangskaart uit en breng die mee naar bis!

...maar ga je ook echt zonder iets te betalen buiten?
Je kan dan wel gratis binnen op bis; misschien ga je toch niet zonder betalen buiten ... Net voor de uitgang zorgt bis immers voor nog een primeur: iedere bezoeker mag zijn waardering voor de beurs uitdrukken door een bijdrage naar keuze te deponeren ... Wie het een schitterende bis vond zal allicht wel wat meer geven dan wie gewoon een heel goede editie heeft beleefd. Na het sluiten van de beurs zal bis het volledige bedrag dat door de bezoekers gegeven werd overmaken aan Rode Kruis-Vlaanderen.

Waarom?
Rode Kruis-Vlaanderen organiseert vakanties voor mensen die een aangepaste acommodatie en/of verzorging nodig hebben. Tot nu toe worden daarvoor hotels in Nederland gebruikt omdat er nergens in Vlaanderen geschikte accommodatie is. Daarin moet in 2015 verandering komen met het zorghotel Polderwind in Zuienkerke (tussen Brugge en Blankenberge). Maar voor het zover is, is er nog veel werk én geld nodig. Daarom steunt bis dit nobele initiatief.

Inrichten, renoveren, bouwen of kopen?
Voor grote of kleine verbouwingswerken, of voor het (her-)inrichten van je keuken, badkamer, zolder of tuin is er tussen 5 en 13 oktober één plaats waar je alles wat je nodig hebt samen kan vinden: de bisbeurs! Wil je een nieuwe tegel-, parket- of laminaatvloer? Andere deurkrukken of kranen laten plaatsen? De muren van de slaapkamers opfrissen? Nieuwe verlichting in de living? Eén adres: bis in Flanders Expo!

Op bis vind je niet alleen alle bouwmaterialen, -producten en -technieken maar ook de vakmensen en specialisten die ze kunnen installeren. Bakstenen, hout, parket, trappen, badkamers, keukens, verwarming, elektrische installaties ... Een volledige lijst vind je op www.bisbeurs.be.

Uiteraard blijft bis ook dé belangrijkste afspraak voor wie een nieuwe woning wil bouwen of een bestaand vastgoed kopen. Op bis vind je 9 dagen lang in één hal alle belangrijke aannemers, woningbouwbedrijven, makelaars, bouwpromotoren, projectontwikkelaars én de grootste immobiliënwebsites.

Hal 3, Hal 5 en Hal 7: themahallen
Je kan op bis terecht in drie themahallen. In hal 3 is een helft voorbehouden voor advies, de andere helft voor sanitair. Hal 5 is de Immohal. Dit immobiliënplatform krijgt een verlengstuk in het aangrenzende deel van hal 7 met kust@bis. De rest van hal 7 wordt opnieuw exclusief ingericht voor design@bis.

Gratis professioneel bouwadvies
Alle (ver)bouwers willen graag een duidelijk, correct en objectief antwoord krijgen op de talrijke vragen die ze zich stellen. Bouwen of verbouwen wordt immers steeds complexer. De wetgeving verandert, energienormen verstrengen, er komen steeds weer nieuwe producten, materialen en technieken op de markt ... Daarom organiseert Vlaanderens grootste bouwbeurs advies@bis waarvoor een groot deel van hal 3 wordt gereserveerd. Een tiental specialisten geeft daar advies over de meest uiteenlopende onderwerpen. Hierbij staat dus niet de verkoop centraal maar wel degelijk het goede, objectieve advies. Dit jaar nemen als overheidsinstanties de FOD Financiën en het Vlaams Energieagentschap (VEA) - 1700 hieraan deel. De andere deelnemers met een adviesstand zijn: Blum/Van Hoecke (de ideale keukenopstelling), Legrand Group (elektriciteit, domotica), de Orde van Architecten, Sax Sanitair (badkamers), Vaillant (verwarming en warmwaterproductie), het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, voor technische vragen), Zehnder - J.E. StorkAir (ventilatie), Eurodal (onder meer regenwaterzuivering). Iedereen met vragen kan via de website www.bisbeurs.be een afspraak maken met de specialist van zijn of haar keuze. Vanaf 7 september gaat deze module online.

Topsanitair
Meer dan de helft van hal 3 staat volledig in het teken van het sanitair. Je vindt hier alle topmerken en een compleet aanbod aan badkamers en verwarming: ketels, douches, toiletten, kranen en badkamermeubels in de nieuwste materialen en ontwerpen. Wie zijn badkamer grondig onder handen wil nemen, moet tussen 5 en 13 oktober minstens één keer in hal 3 van bis langskomen!

Immo@bis
Alle belangrijke spelers uit de Immosector - vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars, bedrijven die sleutel-op-de-deur bouwen ... - vind je op bis samen in één hal. Op enkele uren tijd krijg je daardoor een goed beeld van wat de markt te bieden heeft. Met meer dan 40 makelaars en promotoren vind je hier ongetwijfeld het huis of appartement waar je al zo lang van droomt. Heb je zelf een pand of een grond te koop, kom dan hier de kwaliteiten en de voordelen van dedeelnemende immobiliënmakelaars ontdekken en vergelijken. Ook de belangrijkste Immobiliënwebsites zijn hier aanwezig en de Confederatie van Immobiliënberoepen van België (CIB), de beroepsvereniging van vastgoedmakelaars in België, heeft hier ook haar stand. Iedereen die vragen heeft over de aan- of verkoop, huur- of verhuur of de bouw van een woning kan hier terecht. Hier kom je ook te weten welke makelaar lid is van CIB en wat zijn specialiteit is.

Kust@bis
Hier voel je je met vakantie!Je droomt van een woning of een tweede verblijf aan zee? In Oostduinkerke, De Haan of Nieuwpoort? Of liever in Knokke, De Panne of Zeebrugge? Bezoek dan zeker kust@bis in hal 7. In een heuse kustsfeer, inclusief parasols en een bar, presenteren gerenommeerde makelaars en promotoren hier hun allernieuwste projecten aan zee.

Design@bis: Exclusieve inspiratie
Nog in hal 7 kan je inspiratie opdoen voor een nieuwe woonomgeving met het accent op design, vormgeving en (interieur)architectuur. Het aanbod gaat van woningbouw, over keukens, wandkasten, vloeren en domotica tot tuinarchitectuur en verlichting. Design@bis is één van de stijlvolste plekken van de bisbeurs.

Partners van bis: de Stad Gent en de Provincies Oost- en West-Vlaanderen
De Stad Gent en de provincies Oost- én West-Vlaanderen scharen zich voor 100% achter bis! Op de stand van de Stad Gent in hal 1 zal je ervan overtuigd worden hoe aangenaam het is om in een stad te wonen. En zeker als die stad Gent is! De twee Vlaamse provincies zullen een gezamenlijke stand bemannen van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, ook in hal 1. Je kan hier terecht voor gratis duurzaam bouwadvies.

5de bis-architectuurwedstrijd: ‘Wonen in appartementen’
Voor het vijfde opeenvolgende jaar organiseerde bis een architectuurwedstrijd. Het thema van 2013 was: ‘Wonen in appartementen’. De architecten - en voor het eerst ook interieurarchitecten - werden uitgenodigd projecten in te sturen die recent werden gerealiseerd van appartementen of appartementsgebouwen met een duidelijke architecturale kwaliteit. Dat wil zeggen appartementen die een interessante, vernieuwende bijdrage leveren, een zinvol antwoord proberen bieden op nieuwe maatschappelijke uitdagingen, zoals kleiner en compacter wonen zonder kwaliteitsverlies. Het mocht gaan om individuele appartementen met een slimme, efficiënte, verrassende inrichting (ook los van het gebouw waarvan ze deel uitmaken), volledige appartementsgebouwen, huizen die na renovatie opgedeeld werden in appartementen.
Het thema sprak duidelijk heel wat (interieur)architecten en architectenbureaus aan.
Met bijna 50 ingediende projecten lag de respons weer ver boven de verwachtingen.
De 4 geselecteerde projecten worden tijdens bis tentoongesteld in hal 7, direct voorbij de ingang.

De nacht van bis
De feestelijke “nacht van bis” wordt op vrijdagavond georganiseerd (11 oktober), van 18u tot 23u. De exposanten verwennen hun gasten die avond met lekkere hapjes en drankjes terwijl iedereen kan genieten van ontspannende livemuziek gebracht door diverse groepjes en orkesten.

Online tickets met korting + een leuke verrassing!
Iedereen die zijn tickets online boekt krijgt dit jaar niet alleen een korting van 3 euro: je betaalt dan maar 7 euro i.p.v. 10 euro, maar ook nog een extra verrassing. Neem vanaf begin september een kijkje via www.bisbeurs.be en ontdek wat de verrassing is!

Verwen jezelf met een exclusief VIP@bis pakket!
Via www.bisbeurs.be kan je een vip@bispakket bestellen met o.a. twee toegangskaarten, een parkeerplaats dichtbij de ingang, een gepriviligeerde ingang (geen wachtrijen), een abonnement op kranten en/of bouwmagazines, en nog veel meer.

Praktische informatie
Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 oktober 2013 Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051, Gent Week: 13u - 18u30 Weekend: 10u - 18u30 (met gratis kinderopvang!) De nacht van bis op vrijdag 11 oktober: open tot 23 uur info@bisbeurs.be www.bisbeurs.be Bezoekersinfo: +32 (0)9 241 92 11

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons