Stap 1: Aanmelding
Om gebruik te maken van onze diensten als online makelaar vragen wij u om te registreren. Dit kan via de link rechts bovenaan op de homepagina. Bij registratie kan u een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven, waarna u een bevestigingsmail ontvangt en u zich kan aanmelden op oximo.be. Van zodra u aangemeld bent, kan uw pand worden toegevoegd in de makelaarsformule. Dit kan via de tab ‘Verkopen’ of via de Oximo adviseur. U bent hierdoor nog aan niets gebonden!

Stap 2: Prijszetting
Voordat onze samenwerking start, zal er eerst gratis en (nog ) vrijblijvend een Oximo Adviseur bij u langskomen om uw woning te schatten, en dit vervolgens met u te bespreken. Zo krijgen zowel u als wij een realistisch beeld van de verkoopwaarde van uw woning. Op basis van die bespreking wordt dan samen met u een minimum-waarde en/of een direct-hebben prijs bepaald. U krijgt hierover dan een mail waarin u dient te bevestigen, en vanaf dit moment start de samenwerking met Oximo.

Vanaf dan kan u ook één of meerdere personen aanduiden als meevolger van uw account zodat die zo alles ( passief ) kunnen meevolgen in uw dossier en dus het ganse verkoopsproces transparant verloopt voor alle betrokkenen. Dit kan vooral interessant zijn voor koppels ( bv een verkoop in het kader van een echtscheiding ) of onverdeelheden ( bv na een echtscheiding of in het kader van een nalatenschap ) of voor vertrouwenspersonen ( bv uw notaris/advocaat/ zakenkantoor enz...) .

De minimumwaarde houdt in dat kandidaat-kopers vanaf dit bedrag een bod kunnen uitbrengen. Om voldoende interesse te wekken, is het belangrijk dat deze prijs aantrekkelijk is. De minimumwaarde is niet bindend voor u. De direct hebben prijs is de waarde waaraan u bereid bent om meteen te verkopen, zonder eventuele andere biedingen af te wachten. De kandidaat-koper die het eerst deze prijs biedt, verkrijgt een optie om uw pand te kopen.

Stap 3: Promotie
Wilt u zoveel mogelijk geïnteresseerden bereiken, dan bent u bij Oximo aan het juiste adres. Wij publiceren uw woning op de 9 belangrijkste immowebsites in België, waardoor wij een groot doelpubliek bereiken.

Daarnaast zijn wij actief op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, enz... en spenderen wij een maandelijks budget aan online advertenties.
Een promotiepakket met uithangborden voor publiciteit in uw straat wordt u door de Oximo adviseur bezorgd.

Verder maken wij ook promotie voor uw pand in onze uitgebreide kopersdatabank, zo worden onze zoekende kopers als eerste op de hoogte gebracht van uw verkoop.

Indien u zelf instaat voor de bezichtiging, heeft u op de door u gekozen kijkdagen rechtstreeks contact met geïnteresseerde kopers. Uiteraard volgt Oximo dan de verkoop van uw vastgoed nauwgezet op en ondersteunt zowel u als de kandidaat-kopers bij de onderhandelingen.

Indien wij zelf instaan voor de bezichtiging, wordt u via uw Oximo account op de hoogte gehouden van de interesse van de kandidaat-kopers, de inschrijvingen op de kijkdagen en de feedback ervan nadien.

Stap 4: Biedingen
Nadat kandidaat-kopers uw pand bezocht hebben en over een Oximocode beschikken, kunnen zij online een bod uitbrengen. Een bod uitbrengen kan 24u op 24u via de pandfiche op de oximo website.

Biedingen worden niet gepubliceerd. U ontvangt alle biedingen rechtstreeks via e-mail. U kan een bod aanvaarden of weigeren in uw persoonlijke pagina ‘Mijn Oximo’.

Bij het weigeren van een bod, kan u - via de Oximo adviseur - feedback geven aan de kandidaat-koper in hoeverre zijn bod uw vraagprijs bereikt. Een bod is 48 u geldig. Indien u geen actie onderneemt, wordt dit bod automatisch geweigerd en wordt de kandidaat-koper hiervan op de hoogte gebracht.

Aan de hand van de uitgebrachte biedingen, feedback van de kandidaat-kopers en de objectieve prijszetting, geven wij u advies gedurende het volledige verkoopproces.

Stap 5: Afhandeling
Van zodra u een bod aanvaard heeft, wordt de kandidaat-koper uitgenodigd tot het betalen van een eerste deel van het voorschot binnen de 7 kalenderdagen en verkrijgt deze een aankoopoptie op uw pand. Dit eerste deel van het voorschot wordt in mindering gebracht van het te betalen voorschot bij ondertekening van de compromis. Door reeds vóór de ondertekening van de compromis een voorschot door de kandidaat-koper te laten betalen, gebeurt er een eerste solvabiliteitscheck.

Betaalt de kandidaat-koper dit voorschot binnen de 7 kalenderdagen, dan kan er worden overgegaan tot de ondertekening van de compromis. Betaalt deze het voorschot echter niet binnen de 7 kalenderdagen, vervalt zijn aankoopoptie en kan uw pand opnieuw te koop worden aangeboden aan andere kandidaat-kopers. Zowel u als de koper behouden de vrijheid om zelf een notaris aan te stellen. De ondertekening van de compromis en het verlijden van de akte gebeuren bij de gekozen notaris.

Lees ook de meestgestelde vragen

Oximo maakte ook een animatiefilmpje die de werking van het platform uitlegt.
Bekijk ons filmpje

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag