Voor verkopers

Bekijk alle stappen

Stap 1: Aanmelding

 Om gebruik te maken van onze diensten als online makelaar vragen wij je om je te registreren. Dit kan via de link rechts bovenaan op de homepagina. Bij registratie kan je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven, waarna je een bevestigingsmail ontvangt en je jezelf kan aanmelden op oximo.be. Van zodra je aangemeld bent, kan je pand worden toegevoegd in de makelaarsformule. Dit kan via de tab ‘Verkopen’ of via de Oximo adviseur. Je bent hierdoor nog aan niets gebonden!

Stap 2: Prijszetting

Voordat onze samenwerking start, zal er eerst gratis en (nog) vrijblijvend een Oximo Adviseur bij je langskomen om jouw woning te schatten, en dit vervolgens met je te bespreken. Zo krijgen zowel jij als wij een realistisch beeld van de verkoopwaarde van jouw woning. Op basis van die bespreking wordt dan samen met jou een minimum-waarde en/of een direct-hebben prijs bepaald. Je krijgt hierover dan een mail waarin je dient te bevestigen, en vanaf dit moment start de samenwerking met Oximo.

Vanaf dan kan je ook één of meerdere personen aanduiden als meevolger van je account zodat die zo alles (passief) kunnen opvolgen in je dossier en dus het ganse verkoopproces transparant verloopt voor alle betrokkenen. Dit kan vooral interessant zijn voor koppels (bijvoorbeeld een verkoop in het kader van een echtscheiding) of onverdeeldheden (bijvoorbeeld na een echtscheiding of in het kader van een nalatenschap) of voor vertrouwenspersonen (bijvoorbeeld je notaris/advocaat/ zakenkantoor enz...) .

De minimumwaarde houdt in dat kandidaat-kopers vanaf dit bedrag een bod kunnen uitbrengen. Om voldoende interesse te wekken, is het belangrijk dat deze prijs aantrekkelijk is. De minimumwaarde is niet bindend voor jou. De direct-hebben prijs is de waarde waaraan je bereid bent om meteen te verkopen, zonder eventuele andere biedingen af te wachten. De kandidaat-koper die het eerst deze prijs biedt, verkrijgt een optie om jouw pand te kopen.

Stap 3: Promotie

 Wil je zoveel mogelijk geïnteresseerden bereiken, dan ben je bij Oximo aan het juiste adres. Wij publiceren jouw woning op de belangrijkste immowebsites in België, waardoor wij een groot doelpubliek bereiken. 

Daarnaast zijn wij actief op Facebook en spenderen wij een maandelijks budget aan online advertenties. Een promotiepakket met uithangborden voor publiciteit in je straat wordt je door de Oximo adviseur bezorgd.

Verder maken wij ook promotie voor je pand in onze uitgebreide kopersdatabank, zo worden onze zoekende kopers als eerste op de hoogte gebracht van je verkoop.

Indien je zelf instaat voor de rondleiding ( 1% formule ) , heb je op de door jou gekozen kijkdagen rechtstreeks contact met geïnteresseerde kopers. Uiteraard volgt Oximo daarna de verkoop van je vastgoed nauwgezet verder op en ondersteunt zowel jij als de kandidaat-kopers bij de onderhandelingen tot en met de afhandeling.

Indien je verkiest dat wij zelf ook instaan voor de rondleiding , bevraag dan hierover uw Oximo adviseur. Via je Oximo account wordt je dan op de hoogte gehouden van de interesse van de kandidaat-kopers, de inschrijvingen op de kijkdagen en de feedback over de bezichtiging.

Stap 4: Biedingen

Nadat kandidaat-kopers je pand bezocht hebben en over een Oximocode beschikken, kunnen zij online een bod uitbrengen. Een bod uitbrengen kan 24u op 24u via de pandfiche op de oximo website. 

Biedingen worden niet gepubliceerd. U ontvangt alle biedingen rechtstreeks via e-mail. U kan een bod aanvaarden of weigeren in uw persoonlijke pagina ‘Mijn Oximo’. 

Bij het weigeren van een bod, kan je - via de Oximo adviseur - feedback geven aan de kandidaat-koper in hoeverre zijn bod je vraagprijs bereikt. Een bod is steeds 48u geldig. Indien je geen actie onderneemt, wordt dit bod automatisch geweigerd en wordt de kandidaat-koper hiervan op de hoogte gebracht.

Aan de hand van de uitgebrachte biedingen, feedback van de kandidaat-kopers en de objectieve prijszetting, geven wij je advies gedurende het volledige verkoopproces.

Stap 5: Afhandeling

Van zodra je een bod aanvaard hebt, wordt de kandidaat-koper uitgenodigd tot het betalen van een eerste deel van het voorschot binnen de 7 kalenderdagen en verkrijgt deze een aankoopoptie op jouw pand. Dit eerste deel van het voorschot wordt in mindering gebracht van het te betalen voorschot bij ondertekening van de compromis. Door reeds vóór de ondertekening van de compromis een voorschot door de kandidaat-koper te laten betalen, gebeurt er een eerste solvabiliteitscheck

Betaalt de kandidaat-koper dit voorschot binnen de 7 kalenderdagen, dan kan er worden overgegaan tot de ondertekening van de compromis. Betaalt deze het voorschot echter niet binnen de 7 kalenderdagen, vervalt zijn aankoopoptie en kan je pand opnieuw te koop worden aangeboden aan andere kandidaat-kopers. Zowel jij als de koper behouden de vrijheid om zelf een notaris aan te stellen. De ondertekening van de compromis en het verlijden van de akte gebeuren bij de gekozen notaris.

Oximo maakte ook een animatiefilmpje die de werking van het platform uitlegt.
 Bekijk ons filmpje

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag