Voor kopers

Bekijk alle stappen

Stap 1: Zoeken

Op de homepagina vind je een rubriek ‘Te koop', waarbij je op een snelle manier vastgoed kan zoeken. 

Stap 2: Selecteren

Van zodra je jouw zoekopdracht opgegeven heeft, krijg je een resultatenlijst uit ons aanbod. 

Oximo publiceert geen vraagprijs, maar werkt aan de hand van een minimumwaarde en/of een direct-hebben prijs. De minimumwaarde is de prijs vanaf dewelke je een bod kan doen. Je bod dient dus gelijk aan of hoger te zijn dan de minimumwaarde. 

De minimumwaarde is niet bindend voor de verkoper, dit wil zeggen dat de verkoper niet verplicht is je bod te aanvaarden maar ook andere biedingen kan afwachten. 

De direct-hebben prijs is de prijs waaraan de verkoper bereid is om zijn pand meteen te verkopen. Indien je als eerste de direct hebben prijs biedt, dan verkrijg je meteen een aankoopoptie op het pand. 

Het volledige verkoopdossier met alle bijlagen en attesten zoals o.a het Energieprestatiecertificaat (EPC), foto’s en de ligging kan je online bekijken. Een virtueel bezoek of 360° panoramische foto’s - indien voorzien - geven je de mogelijkheid om als het ware door de kamers van de woning rond te lopen, zo kan je reeds een eerste indruk vormen. 

Om alle bijlagen en de ligging te kunnen bekijken, je in te schrijven voor een kijkdag en een bod te kunnen doen, vragen wij om je eerst te registeren, zodat enkel echt geïnteresseerden inzage hebben in de documenten van de verkoper. Registreren kan via de link rechts bovenaan op de homepagina. Je kan dan een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen waarmee je later kan aanmelden op oximo.be. De registratie is volledig gratis! 

Om op de hoogte te worden gehouden van eventuele prijswijzigingen, biedingen, enz... kan je op de pandfiche een pand 'volgen'. Of je kan het pand doorsturen naar een vriend. 

Stap 3: Bezichtigen

Op de pandfiche krijg je een overzicht van alle geplande kijkdagen. De kijkdagen worden hetzij door de verkoper hetzij door onszelf georganiseerd en begeleid. Je krijgt er dan een persoonlijke rondleiding ofwel rechtstreeks met de eigenaar ofwel met de Oximo adviseur van het pand en bezichtigt de woning dan op eigen ritme. 

Indien je na een bezichtiging interesse hebt om een bod uit te brengen, kan je aan de Oximo adviseur de Oximocode vragen. Deze heb je nodig om te kunnen bieden. 

Oximo biedt ook aan kandidaat-kopers ondersteuning en advies. Zo zijn wij tijdens de kantooruren bereikbaar op 078 487 078 of via Skype, Chat, Facetime, Whatsapp, enz. Verder kan je ook altijd terecht bij de Oximo adviseur waarvan u het gsm-nummer op de pandfiche kan terugvinden. Je bent ook steeds welkom voor een persoonlijk gesprek op ons kantoor te Merelbeke.

Stap 4: Bieden

Van zodra je naar de kijkdag bent geweest en over een Oximocode beschikt, kan je online een bod uitbrengen. Dit kan je doen door op de pandfiche de Oximocode en het bedrag van je bod in te geven. Van zodra je bod verstuurd is, ontvang je een e-mail met het volledige dossier, waarin je je bod dient te bevestigen. Na bevestiging, komt je bod rechtstreeks via e-mail bij de verkoper terecht, en ontvang je binnen de 48u feedback. 

Jouw bod is bindend onder voorbehoud tot het bekomen van een financiering. Indien je geen financiering bekomt, kan je dus afzien van je aankoop. In dit geval dien je er wel rekening mee te houden dat je een gebruiksvergoeding verschuldigd bent aan Oximo van € 1.500,- btw exlusief zoals opgenomen in onze gebruiksvoorwaarden. Wij raden aan om steeds vooraf bij je bank te informeren.

Ieder bod wordt ernstig overwogen door de verkoper. Bovendien neemt Oximo contact op met de verkoper om je bod te bespreken en ondersteunen wij de onderhandelingen tussen jou en de verkoper.

Stap 5: Kopen

Indien de verkoper beslist heeft om je bod te aanvaarden, verkrijg je een aankoopoptie op de woning en word je uitgenodigd om een eerste deel van het voorschot binnen de 7 kalenderdagen te betalen. Dit eerste deel van het voorschot wordt in mindering gebracht van het te betalen voorschot bij ondertekening van de compromis. Dit voorschot dient betaald te worden op de derdenrekening van Oximo. Deze derdenrekening valt onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Oximo als erkend vastgoedmakelaar met BIV nummer 504341. 

Van zodra je het voorschot betaald hebt, kan er worden overgegaan tot de ondertekening van de compromis. Zowel jij als de verkoper behouden de vrijheid om zelf een notaris aan te stellen voor de ondertekening van de compromis en het verlijden van de akte.

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag