Stap 1: Zoeken
Op de homepagina vindt u een rubriek ‘Te koop', waarbij u op een snelle manier vastgoed kan zoeken.

Stap 2: Selecteren
Van zodra u uw zoekopdracht opgegeven heeft, krijgt u een resultatenlijst uit ons vastgoedaanbod.

Oximo publiceert geen vraagprijs, maar werkt aan de hand van een minimumwaarde en/of een direct hebben prijs. De minimumwaarde is de prijs vanaf dewelke u een bod kan doen. Uw bod dient dus gelijk aan of hoger te zijn dan de minimumwaarde.

De minimumwaarde is niet bindend voor de verkoper, dit wil zeggen dat de verkoper niet verplicht is uw bod te aanvaarden maar ook andere biedingen kan afwachten.

De direct hebben prijs is de prijs waaraan de verkoper bereid is om zijn pand meteen te verkopen. Indien u als eerste de direct hebben prijs biedt, dan verkrijgt u meteen een aankoopoptie op het pand.

Het volledige verkoopdossier met alle bijlagen en attesten zoals o.a het Energieprestatiecertificaat (EPC), foto’s en de ligging kan u online bekijken. Een virtueel bezoek of 360° panoramische foto’s - indien voorzien - geven u de mogelijkheid om als het ware door de kamers van de woning rond te lopen, zo kan u zich reeds een eerste indruk vormen.

Om alle bijlagen en de ligging te kunnen bekijken, u in te schrijven voor een kijkdag en een bod te kunnen doen, vragen wij om u te registeren, zodat enkel echt geïnteresseerden inzage hebben in de documenten van de verkoper. Registreren kan via de link rechts bovenaan op de homepagina. U kan dan een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen waarmee u later kan aanmelden op oximo.be. Registratie is volledig gratis!

Om op de hoogte te worden gehouden van eventuele prijswijzigingen, biedingen, enz... kan u op de pandfiche een pand 'volgen'. Of u kan het pand doorsturen naar een vriend.

Stap 3: Bezichtigen
Op de pandfiche krijgt u een overzicht van alle geplande kijkdagen. De kijkdagen worden hetzij door de verkoper hetzij door onszelf georganiseerd en begeleid. U krijgt er dan een persoonlijke rondleiding ofwel rechtstreeks met de eigenaar ofwel met de Oximo adviseur van het pand en bezichtigt de woning dan op eigen ritme.

Indien u na een bezichtiging interesse heeft om een bod uit te brengen, kan u aan de Oximo adviseur de Oximocode vragen. Deze heeft u nodig om te kunnen bieden.

Oximo biedt ook aan kandidaat-kopers ondersteuning en advies. Zo zijn wij tijdens de kantooruren bereikbaar op 078 487 078 of via Skype, Chat, Facetime, Whatsapp enz..maar kan u ook altijd terecht bij de Oximo adviseur waarvan u het gsm-nummer op de pandfiche kan terugvinden. U bent ook steeds welkom voor een persoonlijk gesprek op ons kantoor te Merelbeke.

Stap 4: Bieden
Van zodra u naar de kijkdag bent geweest en over een Oximocode beschikt, kan u online een bod uitbrengen. Dit kan u doen door op de pandfiche de Oximocode en het bedrag van uw bod in te geven. Van zodra uw bod verstuurd is, ontvangt u een e-mail met het volledige dossier, waarin u uw bod dient te bevestigen. Na bevestiging, komt uw bod rechtstreeks via e-mail bij de verkoper terecht, en ontvangt u binnen de 48u feedback.

Uw bod is bindend onder voorbehoud tot het bekomen van een financiering. Indien u geen financiering bekomt, kan u dus afzien van uw aankoop. In dit geval dient u er wel rekening mee te houden dat u een gebruiksvergoeding verschuldigd bent aan Oximo van € 1.500,- btw inclusief zoals opgenomen in onze gebruiksvoorwaarden. Wij raden aan om steeds vooraf bij uw bank te informeren.

Ieder bod wordt ernstig overwogen door de verkoper. Bovendien neemt Oximo contact op met de verkoper om uw bod te bespreken en ondersteunen wij de onderhandelingen tussen u en de verkoper.

Stap 5: Kopen
Indien de verkoper beslist heeft om uw bod te aanvaarden, verkrijgt u een aankoopoptie op de woning en word u uitgenodigd om een eerste deel van het voorschot binnen de 7 kalenderdagen te betalen. Dit eerste deel van het voorschot wordt in mindering gebracht van het te betalen voorschot bij ondertekening van de compromis. Dit voorschot dient betaald te worden op de derdenrekening van Oximo. Deze derdenrekening valt onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Oximo als erkend vastgoedmakelaar met BIV nummer 504341.

Van zodra u het voorschot betaald heeft, kan er worden overgegaan tot de ondertekening van de compromis.
Zowel u als de verkoper behouden de vrijheid om zelf een notaris aan te stellen voor de ondertekening van de compromis en het verlijden van de akte.

Ga naar de FAQ Kopers

Oximo maakte ook een animatiefilmpje die de werking van het platform uitlegt.
Bekijk ons filmpje

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag