Webservices.nl en NWWI verbeteren taxeren vastgoed


Stichting NWWI, het Nederlands Woning Waarde instituut, heeft de software voor haar aangesloten taxateurs (Taxatieweb) geoptimaliseerd. Een directe verbinding met Webservices.nl zorgt ervoor dat taxateurs de benodigde kadastrale informatie direct in Taxatieweb kunnen toevoegen aan het gewenste taxatierapport.

Kadaster data direct toegankelijk in Taxatieweb
Ruim 4.300 taxateurs die bij het NWWI zijn aangesloten kunnen gratis gebruik maken van Taxatieweb. Deze software maakt het mogelijk om online alle taxatie rapporten uit te werken en te beheren, die vervolgens door het NWWI gevalideerd kunnen worden. Sinds deze maand is het mede dankzij Webservices.nl mogelijk geworden om door het ingeven van een adres direct de bijbehorende en gewenste data van het Kadaster toe te voegen bij het taxatie rapport. Hierbij kan het gaan om een eigendomsbericht, een kadastrale kaart, een koopsomoverzicht of een hypothecair bericht. Door deze informatie direct toegankelijk te hebben in het gewenste rapport, is het maken van een taxatie vele malen sneller en makkelijker geworden. Deze samenwerking zorgt in vele gevallen voor lagere tarieven dan het Kadaster zelf.

Gevalideerd taxatierapport wint aan belang
Stichting NWWI is in 2009 opgericht, maar intussen de grootste speler in het land als het gaat om het valideren van taxaties. Voor elke financiering die bij het WEW (uitvoerder van de NHG) wordt aangevraagd, is een validatie vereist door het NWWI. Daarnaast accepteren alle overige geldverstrekkers ook door het NWWI gevalideerde taxaties. Deze kwaliteitsslag geeft meer zekerheid over de manier waarop de waarde van een vastgoed object is vastgesteld en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude.
Martin van Musscher, NWWI: ‘Het is goed om te zien dat Taxatieweb een kwaliteitsslag heeft kunnen maken door de koppelingen met Webservices.nl. De taxateurs die bij ons zijn aangesloten kunnen nu nog makkelijker en sneller een goed taxatierapport opstellen.’

Webservices.nl: geautomatiseerde kadastrale informatie
Als marktleider in datakwaliteit oplossingen speelt Webservices.nl een belangrijke rol in het geautomatiseerd verstrekken van informatie van het Kadaster. Naast NWWI, maken notariskantoren, makelaars en financiële instellingen gebruik van de geautomatiseerde diensten om vastgoedinformatie op te vragen in de software waarin dit nodig is.

Over NWWI
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.
NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het WEW. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4300 taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Over Webservices.nl
Webservices.nl is marktleider op het gebied van online verrijking en validatie van data. Met de diensten die zij aanbiedt wordt informatie in o.a. ERP, CRM, webshop en/of website online getoetst en verbeterd door controle met officiële databases. Zo kan informatie over bijvoorbeeld adressen, bedrijven, voertuigen, vastgoed, geografische coördinaten en kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven direct worden aangepast. Hiertoe heeft Webservices.nl koppelingen met o.a. het Handelsregister, TNT/Cendris, Dun & Bradstreet, Graydon, Creditsafe, RiskSolutions, EDR, het Kadaster, RDW, VWE en Geodan. Al deze diensten dragen ertoe bij dat data beter in orde zijn in de verschillende online oplossingen van haar eindgebruikers.

Bron:
https://www.persberichten.com/persbericht.aspx?id=68387&date=21-02-2012

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons