Webservices.nl en NWWI verbeteren taxeren vastgoed


Stichting NWWI, het Nederlands Woning Waarde instituut, heeft de software voor haar aangesloten taxateurs (Taxatieweb) geoptimaliseerd. Een directe verbinding met Webservices.nl zorgt ervoor dat taxateurs de benodigde kadastrale informatie direct in Taxatieweb kunnen toevoegen aan het gewenste taxatierapport.

Kadaster data direct toegankelijk in Taxatieweb
Ruim 4.300 taxateurs die bij het NWWI zijn aangesloten kunnen gratis gebruik maken van Taxatieweb. Deze software maakt het mogelijk om online alle taxatie rapporten uit te werken en te beheren, die vervolgens door het NWWI gevalideerd kunnen worden. Sinds deze maand is het mede dankzij Webservices.nl mogelijk geworden om door het ingeven van een adres direct de bijbehorende en gewenste data van het Kadaster toe te voegen bij het taxatie rapport. Hierbij kan het gaan om een eigendomsbericht, een kadastrale kaart, een koopsomoverzicht of een hypothecair bericht. Door deze informatie direct toegankelijk te hebben in het gewenste rapport, is het maken van een taxatie vele malen sneller en makkelijker geworden. Deze samenwerking zorgt in vele gevallen voor lagere tarieven dan het Kadaster zelf.

Gevalideerd taxatierapport wint aan belang
Stichting NWWI is in 2009 opgericht, maar intussen de grootste speler in het land als het gaat om het valideren van taxaties. Voor elke financiering die bij het WEW (uitvoerder van de NHG) wordt aangevraagd, is een validatie vereist door het NWWI. Daarnaast accepteren alle overige geldverstrekkers ook door het NWWI gevalideerde taxaties. Deze kwaliteitsslag geeft meer zekerheid over de manier waarop de waarde van een vastgoed object is vastgesteld en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude.
Martin van Musscher, NWWI: ‘Het is goed om te zien dat Taxatieweb een kwaliteitsslag heeft kunnen maken door de koppelingen met Webservices.nl. De taxateurs die bij ons zijn aangesloten kunnen nu nog makkelijker en sneller een goed taxatierapport opstellen.’

Webservices.nl: geautomatiseerde kadastrale informatie
Als marktleider in datakwaliteit oplossingen speelt Webservices.nl een belangrijke rol in het geautomatiseerd verstrekken van informatie van het Kadaster. Naast NWWI, maken notariskantoren, makelaars en financiële instellingen gebruik van de geautomatiseerde diensten om vastgoedinformatie op te vragen in de software waarin dit nodig is.

Over NWWI
Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.
NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het WEW. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Inmiddels zijn ruim 4300 taxateurs bij het NWWI aangesloten.

Over Webservices.nl
Webservices.nl is marktleider op het gebied van online verrijking en validatie van data. Met de diensten die zij aanbiedt wordt informatie in o.a. ERP, CRM, webshop en/of website online getoetst en verbeterd door controle met officiële databases. Zo kan informatie over bijvoorbeeld adressen, bedrijven, voertuigen, vastgoed, geografische coördinaten en kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven direct worden aangepast. Hiertoe heeft Webservices.nl koppelingen met o.a. het Handelsregister, TNT/Cendris, Dun & Bradstreet, Graydon, Creditsafe, RiskSolutions, EDR, het Kadaster, RDW, VWE en Geodan. Al deze diensten dragen ertoe bij dat data beter in orde zijn in de verschillende online oplossingen van haar eindgebruikers.

Bron:
http://www.persberichten.com/persbericht.aspx?id=68387&date=21-02-2012


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag