Waarop moet je letten bij de aankoop van een garage?

Je woont in de stad en bent het beu om elke avond hopeloos naar een parkeerplaats te zoeken om na lang zoeken toch nog 1,5 km te moeten wandelen tot aan jouw voordeur? Een garage kopen kan inderdaad enorm handig zijn. Maar waarop moet je letten bij de aankoop van een garagebox?

Ligging en bereikbaarheid
Koop een garagebox of een autostaanplaats die bij jouw in de buurt ligt. Je doet er ook goed aan om te kiezen voor een veilige, overdekte locatie op een goed bereikbare plek. Zo kan je jouw garage nog altijd vlot doorverkopen of doorverhuren aan bijvoorbeeld oudere mensen of vrouwen.

Gemiddelde prijzen voor garageboxen
Garages zijn felbegeerd, zeker in de stad, waardoor de prijzen hoog kunnen oplopen. De gemiddelde garage kost 19.164 euro in Vlaanderen, 21.351 euro in Brussel en 10.880 euro in Wallonië. De ligging van een garage is dus een bepalende factor voor de prijs, net zoals bij woningen. De duurste garages liggen aan de kust, zo kan je in Duinbergen al eens 100.000 euro neertellen voor een garage.

Wil je een afgesloten garagebox, dan betaal je al gauw 50.000 euro voor een dubbele garagebox op een centraal gelegen plek in grotere steden als Antwerpen, Gent of Brussel.

Let op: banken staan niet altijd te springen om een hypotheek te verstrekken om de aankoop van jouw garage te financieren. Zorg dus dat je bijkomende waarborgen geeft.

Garage kopen, notariskosten
Bij deze aankoopprijs, moet je ook nog eens notariskosten rekenen, want op iedere aankoop van onroerend goed in België moet je registratierechten betalen. En ook het ereloon van de notaris en de aktekosten mag je niet vergeten! De kosten voor jouw aankoop kan je berekenen via Notaris.be.

Bron:
Bouwenenwonen.net

Gerelateerde artikels

Hypotheekvergelijking: Welk soort hypotheek past bij jou?

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten hypotheken die er bestaan en ben je nieuwsgierig waar je nu precies op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Lees meer

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij