Waarop moet je letten bij de aankoop van een garage?

Je woont in de stad en bent het beu om elke avond hopeloos naar een parkeerplaats te zoeken om na lang zoeken toch nog 1,5 km te moeten wandelen tot aan jouw voordeur? Een garage kopen kan inderdaad enorm handig zijn. Maar waarop moet je letten bij de aankoop van een garagebox?

Ligging en bereikbaarheid
Koop een garagebox of een autostaanplaats die bij jouw in de buurt ligt. Je doet er ook goed aan om te kiezen voor een veilige, overdekte locatie op een goed bereikbare plek. Zo kan je jouw garage nog altijd vlot doorverkopen of doorverhuren aan bijvoorbeeld oudere mensen of vrouwen.

Gemiddelde prijzen voor garageboxen
Garages zijn felbegeerd, zeker in de stad, waardoor de prijzen hoog kunnen oplopen. De gemiddelde garage kost 19.164 euro in Vlaanderen, 21.351 euro in Brussel en 10.880 euro in Wallonië. De ligging van een garage is dus een bepalende factor voor de prijs, net zoals bij woningen. De duurste garages liggen aan de kust, zo kan je in Duinbergen al eens 100.000 euro neertellen voor een garage.

Wil je een afgesloten garagebox, dan betaal je al gauw 50.000 euro voor een dubbele garagebox op een centraal gelegen plek in grotere steden als Antwerpen, Gent of Brussel.

Let op: banken staan niet altijd te springen om een hypotheek te verstrekken om de aankoop van jouw garage te financieren. Zorg dus dat je bijkomende waarborgen geeft.

Garage kopen, notariskosten
Bij deze aankoopprijs, moet je ook nog eens notariskosten rekenen, want op iedere aankoop van onroerend goed in België moet je registratierechten betalen. En ook het ereloon van de notaris en de aktekosten mag je niet vergeten! De kosten voor jouw aankoop kan je berekenen via Notaris.be.

Bron:
Bouwenenwonen.net

Gerelateerde artikels

3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Als je een bestaand appartement wil kopen is het belangrijk te weten of er werken gepland zijn aan de gemene delen van het gebouw. Als koper zal je daar nu eenmaal in moeten meebetalen. Maar hoe weet je of dat het geval is?
Lees meer

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons