4 voordelen van wonen in een container


Bij ons zijn containerhuizen vrij uniek, maar op andere plekken in de wereld veroveren deze hippe woningen stap voor stap (of blok voor blok) de immomarkt. De rechthoekige stalen kisten zijn immers oerdegelijk én je tovert ze verrassend snel om tot een echte designwoonst. Er hangt alvast een container boordevol voordelen aan deze woonstijl...

   1. Het kostenplaatje
Bakstenen wegen zwaarder door op je bouwbudget dan staal, en dus is de containerwoonvorm goedkoper dan de klassieke. Een standaard tweedehands zeecontainer vind je al vanaf ongeveer 2000 euro. Je hoeft dus niet zo heel veel uit te geven om de basis van je woonst te creëren. De afwerking van je containerwoning maak je natuurlijk zelf zo goedkoop of duur als je wilt. Op zich hoef je aan de buitenkant niets te veranderen, al kan je je container uiteraard wel met hout bedekken of schilderen.   2. Sterk staaltje!
Containers zijn gemaakt van roestvrij staal, ze kunnen dan ook tegen een stootje. Bovendien zijn ze zelfdragend, je haalt er m.a.w. gemakkelijk een wand uit om een grotere ruimte te verkrijgen. Hallo loftstijl! Het zelfdragende aspect zorgt er trouwens ook voor dat je geen fundering nodig hebt, een bakstenen of betonnen steunplaat volstaat om je zeecontainers veilig tot enkele verdiepingen hoog te stapelen.   3. Gemakkelijk te transporteren
Een klassieke woning vraagt een opbouw on the spot. Storm of barkoude temperaturen kunnen daarbij spelbrekers zijn. Bij de containerwoonvorm heb je daar alvast helemaal geen last van. Containers zijn gemakkelijk in hun geheel te vervoeren en worden verbazend snel ineengezet. Lego-lovers hebben hier uiteraard een stapje voor …   4. Ecologisch wonen
Wonen in een container is op zich niet duurzaam, maar wordt wel zo gezien omdat je een zeecontainer een tweede leven geeft en dus zo per definitie recycleert. Of containerbewoners goed bezig zijn? Heel goed bezig!   Bron:
Immovlan.be  

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons