16 mei 2015

Je hoeft helemaal niet voor de traditionele bouwmethode te kiezen. Er zijn heel wat alternatieven. Staalbouw, bijvoorbeeld.

Het is de ideale keuze als je grote ruimtes in je woning wilt. Voor kantoren en bedrijfsgebouwen wordt deze bouwmethode niet voor niets vaak gekozen.

Wij schotelen je alvast de voor- en nadelen van een staalskelet voor particuliere woningen voor.

Voordelen
- De allergrootste troef is de snelheid. Een staalskelet wordt op maat gemaakt in het atelier waardoor er geen vertraging door weerverlet kan zijn. Op de werf staat het skelet op enkele dagen recht.
- De buitenmuren hebben geen dragende functie. Alles rust op het staalskelet. Dat betekent dat je grote overspanningen kunt maken. Binnenmuren zijn geen must. Ideaal als je een loftgevoel wilt creëren.
- Wil je later verbouwen? Of aanpassingen maken? Dat kan een stuk sneller in vergelijking met de traditionele bouwmethode omdat staalbouw zo flexibel is.
- In de meeste gevallen blijft het staalskelet aan de binnenzijde zichtbaar waardoor je woning al snel een industriële look krijgt.
- De prijs van een staalbouw is per definitie niet duurder dan traditionele woningbouw.

Nadelen
- Als je niet van de industriële look houdt, moet je het stalen frame aan de binnenkant wegwerken met omkastingen en dat kost alleen maar extra geld.
- Niet elke architect of aannemer is gespecialiseerd in staalbouw.
- De prijs van staal is de laatste jaren flink de hoogte in geschoten.
- Je hebt met staalbouw een verhoogd risico op koudebruggen. Het is de taak van je architect en aannemer om de juiste maatregelen te treffen.
- Staalbouw staat gekend voor de slechte geluidsisolatie.

Bron:
Hebbes.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag