2 juni 2011

Tijdens een buitengewone ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) is gisteravond (26 mei) besloten dat Funda in business, het portal voor commercieel vastgoed, opengesteld wordt voor niet-NVM leden.
Jeroen Wilhelm, marketing manager van Funda in business, legt uit waarom het voor zijn organisatie, de NVM én de aangesloten leden zo belangrijk is dat de site wordt opengesteld voor niet-leden. ‘Online geldt de wet dat de site met het meeste aanbod ook de meeste bezoekers krijgt’, aldus Wilhelm. Volgens hem is er momenteel geen website die marktleider is, maar: ‘Funda in business kan die positie krijgen als we aanbod en traffic uitbouwen’.

Meer bezoek leidt tot meer respons en uiteindelijk tot meer zogenoemde leads voor de verkopende makelaars. Wilhelm: ‘Daar wordt Funda beter van, daar profiteert onze aandeelhouder NVM van en uiteindelijk zien de leden dat ook terug.’ De marketing manager stelt dat een andere site de nummer één positie kan bereiken als Funda in business nu de strategie niet wijzigt.

Hij benadrukt daarbij dat NVM-leden een voorkeurspositie krijgen, hoger staan in de zoekresultaten en minder zullen betalen voor een plaatsing. Toch waren de aangesloten bedrijfsmakelaars niet meteen overtuigd. Wilhelm: ‘De branche heeft het niet makkelijk en is niet direct genegen het concurrentievoordeel ten opzichte van een niet-NVM makelaar op te geven. Men hangt aan die exclusiviteit.’

Uit de markt heeft Wilhelm begrepen dat een aantal grote internationale vastgoedadviseurs de ontwikkelingen met interesse volgt en overweegt om Funda in business in te zetten. Daarnaast zullen ook kleinere spelers zich melden. ‘We stellen wel eisen aan nieuwe partijen. Het moeten makelaars zijn, dus niet een eigenaar die zijn eigen pand(en) promoot. En er moet duidelijk sprake zijn van een opdracht tot bemiddeling van een klant naar die makelaar.’

Funda in business wil na de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam, die tussen 7 en 9 juni wordt gehouden, overschakelen op de nieuwe  situatie.

Bron:
http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2011/05/27/Vastgoedportal-Funda-in-business-open-voor-niet-NVM-leden

 

 


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag