Vastgoedportal Funda in business open voor niet-NVM leden


Tijdens een buitengewone ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) is gisteravond (26 mei) besloten dat Funda in business, het portal voor commercieel vastgoed, opengesteld wordt voor niet-NVM leden.
Jeroen Wilhelm, marketing manager van Funda in business, legt uit waarom het voor zijn organisatie, de NVM én de aangesloten leden zo belangrijk is dat de site wordt opengesteld voor niet-leden. ‘Online geldt de wet dat de site met het meeste aanbod ook de meeste bezoekers krijgt’, aldus Wilhelm. Volgens hem is er momenteel geen website die marktleider is, maar: ‘Funda in business kan die positie krijgen als we aanbod en traffic uitbouwen’.

Meer bezoek leidt tot meer respons en uiteindelijk tot meer zogenoemde leads voor de verkopende makelaars. Wilhelm: ‘Daar wordt Funda beter van, daar profiteert onze aandeelhouder NVM van en uiteindelijk zien de leden dat ook terug.’ De marketing manager stelt dat een andere site de nummer één positie kan bereiken als Funda in business nu de strategie niet wijzigt.

Hij benadrukt daarbij dat NVM-leden een voorkeurspositie krijgen, hoger staan in de zoekresultaten en minder zullen betalen voor een plaatsing. Toch waren de aangesloten bedrijfsmakelaars niet meteen overtuigd. Wilhelm: ‘De branche heeft het niet makkelijk en is niet direct genegen het concurrentievoordeel ten opzichte van een niet-NVM makelaar op te geven. Men hangt aan die exclusiviteit.’

Uit de markt heeft Wilhelm begrepen dat een aantal grote internationale vastgoedadviseurs de ontwikkelingen met interesse volgt en overweegt om Funda in business in te zetten. Daarnaast zullen ook kleinere spelers zich melden. ‘We stellen wel eisen aan nieuwe partijen. Het moeten makelaars zijn, dus niet een eigenaar die zijn eigen pand(en) promoot. En er moet duidelijk sprake zijn van een opdracht tot bemiddeling van een klant naar die makelaar.’

Funda in business wil na de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam, die tussen 7 en 9 juni wordt gehouden, overschakelen op de nieuwe  situatie.

 

 

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons