Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.

Basispack vanaf 1.300 euro

“De meeste fabrikanten verkopen de basis van een alarmsysteem onder de vorm van een pack,” zegt Serge . Dat pakket bestaat meestal uit de meest noodzakelijke onderdelen van een goede beveiliging:

  • Centrale / sirene
  • Buitensirene
  • Bedieningspaneel
  • Paar bewegingsmelders
  • Rookdetector
  • Openingsdetectoren en/of afstandsbedieningen

Bewegingsmelders vanaf 250 euro

Je kan in elke individuele ruimte een bewegingsmelder plaatsen. Wanneer het systeem beweging detecteert in de woonst, slaat het alarm aan. Je kan dit optimaliseren door ook je gangen van zo’n melder te voorzien.

Veel melders kan je in huisdiervriendelijke versie verkrijgen. Die melders geven geen aanwezigheid door als er een detectie is van een beweging onder een bepaalde hoogte en volume. Op een klassieke detector kan je ook een cover plaatsen die hem diervriendelijk maakt.

Videobewegingsdetectoren

Er bestaan ook videobewegingsdetectoren die iets duurder zijn maar die bewegende beelden doorsturen. Handig om te weten of je nu echt met inbrekers zit of dat het om vals alarm gaat.

Zo'n videobewegingsmelder heb je vanaf 295 euro. Let wel, hiervoor heb je een IP-transmitter nodig die al snel 650 euro kost. Deze transmitter zorgt voor de communicatie met de smartphones en tablets.

Openingsdetectoren vanaf 60 euro

Moet het alarm afgaan nog voor er wordt ingebroken?


Gebruik dan je deur- en raamcontacten. Die installeer je op elke bereikbare opening van de woonst.

Een kleine tip van Delta Dore Belgium: Zit je met kelderramen? Vergeet dan ook deze niet te voorzien van detectoren.

Videobewaking vanaf 230 euro

Je kan videobewegingsmelders vervangen of aanvullen met volwaardige HD wifi-videocamera’s die zelf ook beweging detecteren. Zoals hun tegenhangers laten ze bij detectie het alarm afgaan.
 
En via dezelfde IP-transmitter sturen ze beelden van de bewegingen in HD door naar een smartphone. Een binnencamera heb je vanaf 230 euro en een buitencamera vanaf 300 euro.

De rekensom voor onze woonst

Om een precies prijskaartje te plakken, vertrekken we vanuit een standaardsituatie. In dit geval een alleenstaande woning met een oppervlakte van ongeveer 200 m², met een kelder, bovenverdieping, drie slaapkamers en een rondlopend huisdier.

Hoeveel kost het materiaal voor de beveiliging van deze voorbeeldwoonst?

  • Een basisalarmpack : 1.318,90 euro
  • Bewegingsmelders in drie extra kamers : 251,90 euro x 3 = 755,70 euro
  • Openingsdetectoren op vijftien ramen en deuren : 59,40 euro x 15 = 891 euro
  • Videobewaking (binnen) 231,10 euro en (buiten) 301,70 euro = 532,80 euro

De beveiliging voor onze woning bestaat dus uit een basispakket met een aantal uitbreidingen. Dat kost ons in totaal 3498,40 euro.

“Wanneer je denkt aan het installeren van een alarmsysteem moet je rekening houden met een aantal factoren. Zoals het type woonst, het aantal deuren, hoeveel ramen het gebouw telt, en of er huisdieren aanwezig zijn”, vertelt Serge Van De Velde van Delta Dore Belgium.

Serge Van De Velde van Delta Dore Belgium.
Bron
Livios

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons