Stijgen de prijzen van appartementen?

Tijdens het eerste semester van 2020 bedroeg de mediaanprijs van appartementen in België 200.000 euro, een stijging van 7% in vergelijking met het eerste semester van 2019. Hoewel de prijzen sterk verschillen tussen de gewesten, en zelfs tussen de provincies, is de stijging min of meer overal gelijkaardig! De mediaanprijs van een appartement in Brussel is 221.750 euro (+ 9%), tegen 205.000 euro in Vlaanderen (+ 7,9 %) en 155.000 euro in Wallonië (+6,9 %).

Het aantal transacties daalde sterk in het eerste trimester van het jaar, door de lockdown en het wegvallen van de woonbonus in Vlaanderen, alvorens terug op te veren in het tweede semester, toen de vastgoedsector de deuren terug mocht openen. Zo daalde het aantal vastgoedtransacties in vergelijking met het laatste trimester van 2019 met 61% voor rijhuizen, 60,8% voor vrijstaande huizen en 43,5% voor appartementen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hypotheekvergelijking: Welk soort hypotheek past bij jou?

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten hypotheken die er bestaan en ben je nieuwsgierig waar je nu precies op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Lees meer

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij