Hoe ruimtes opmeten? Met een app!


Hoe meet jij een kamer op? Met een plooimeter? Of een laser? Dankzij de app MagicPlan kun je zelfs gebruik maken van je iPhone of Android-smartphone om behoorlijk nauwkeurige metingen uit te voeren.


Ben je geen krak in tekenen op schaal? Hoeft niet. Dankzij MagicPlan voor iOS en Android kun je heel eenvoudig ruimtes opmeten met je smartphone of tablet.


Eerst moet je je toestel ijken door het zonder hoes op een horizontaal oppervlak te leggen. Enkele ogenblikken later kun je aan de slag. Meubels verplaatsen? Nee, ook dat is niet nodig. Het enige wat je moet doen is enkele foto’s maken van de bestaande ruimte.


Door aan te geven waar vloer, plafond, hoeken en deuren staan, kan de app elke ruimte visualiseren op plan en berekenen hoe groot je woon- of badkamer is. Dat is ontzettend handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel vierkante meter tegels of laminaat je moet bestellen.


Kamer digitaliseren

Het vergt in het begin wel wat oefening om met MagicPlan te werken maar na een poosje heb je in enkele minuten een kamer gedigitaliseerd. Houd in het achterhoofd dat het geen precisiewerk is, maar wel een goede schatting.


Wij vinden de app ontzettend nuttig als je – bijvoorbeeld bij een oud huis – geen digitale plannen beschikbaar hebt. Let wel, om je plan te exporteren (naar pdf- of svg-bestand) moet je betalen via in-app-aankopen.


De app en bijhorende instructievideo’s zijn bovendien in het Nederlands beschikbaar.


Bron:

Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons