Hoe ruimtes opmeten? Met een app!


Hoe meet jij een kamer op? Met een plooimeter? Of een laser? Dankzij de app MagicPlan kun je zelfs gebruik maken van je iPhone of Android-smartphone om behoorlijk nauwkeurige metingen uit te voeren.


Ben je geen krak in tekenen op schaal? Hoeft niet. Dankzij MagicPlan voor iOS en Android kun je heel eenvoudig ruimtes opmeten met je smartphone of tablet.


Eerst moet je je toestel ijken door het zonder hoes op een horizontaal oppervlak te leggen. Enkele ogenblikken later kun je aan de slag. Meubels verplaatsen? Nee, ook dat is niet nodig. Het enige wat je moet doen is enkele foto’s maken van de bestaande ruimte.


Door aan te geven waar vloer, plafond, hoeken en deuren staan, kan de app elke ruimte visualiseren op plan en berekenen hoe groot je woon- of badkamer is. Dat is ontzettend handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel vierkante meter tegels of laminaat je moet bestellen.


Kamer digitaliseren

Het vergt in het begin wel wat oefening om met MagicPlan te werken maar na een poosje heb je in enkele minuten een kamer gedigitaliseerd. Houd in het achterhoofd dat het geen precisiewerk is, maar wel een goede schatting.


Wij vinden de app ontzettend nuttig als je – bijvoorbeeld bij een oud huis – geen digitale plannen beschikbaar hebt. Let wel, om je plan te exporteren (naar pdf- of svg-bestand) moet je betalen via in-app-aankopen.


De app en bijhorende instructievideo’s zijn bovendien in het Nederlands beschikbaar.


Bron:

Hebbes.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag