Makelaar gelooft nog in traditionele makelaarskantoor


Bangma & Bosma Bedrijfsadvies heeft tijdens de masterclass 'Het nieuwe ondernemen in de makelaardij 2011' een poll gehouden onder de 200 deelnemende makelaars over hun rol in de woningmarkt. Funda en internet nemen de makelaarsrol niet over, is de overheersende mening.

Tijdens de masterclasses in juni en september heeft Bangma & Bosma Bedrijfsadvies vier stellingen ingebracht waarover de deelnemende makelaars konden stemmen.

Deze stellingen waren:
1. Over 4 jaar wordt er alleen nog vanuit de zolderkamer gemakeld;
2. De in het verleden relatief hoge waarde van makelaarskantoren komt de komende 10 jaar niet meer terug;
3. Met de komst van Funda is de rol van de makelaar gemarginaliseerd;
4. In de toekomst zal het broker/agent model een grote rol gaan innemen in de makelaardij.

Resultaten
Stelling 1: voor 5%; tegen 94%; geen mening 1%.
Stelling 2: voor 76%; tegen 22%; geen mening 2%.
Stelling 3: voor 18%; tegen 81%; geen mening 1%.
Stelling 4: voor 47%; tegen 48%; geen mening 5%.
 
Uit de reactie op stelling 1 blijkt dat vrijwel alle deelnemers in feite nog veel fiducie hebben in het traditionele makelaarskantoor. 22% van de deelnemers heeft er vertrouwen in dat de hoge waarden van makelaarskantoren weer terugkomen. 81% van de deelnemers vond dat door de komst van Funda hun rol niet was gemarginaliseerd. Wel bleek tijdens de masterclasses dat de deelnemers de effecten op hun rol als makelaar onderkennen. Ongeveer de helft van de deelnemers schat in dat het broker/agent model in de toekomst een belangrijke(re) rol gaat krijgen in de makelaardij als alternatief businessmodel.
 
Bangma & Bosma Bedrijfsadvies doet regelmatig onderzoek. In de eerste helft van dit jaar heeft het een salarisonderzoek gehouden onder de makelaarskantoren. Daarvan wordt in het najaar een salarisindicator uitgebracht.

Bron:
http://www.vastgoedactueel.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=573:poll-makelaar-gelooft-nog-in-traditionele-makelaarskantoor&Itemid=2

Gerelateerde artikels

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons