Je droomhuis vinden via online immo zoekertjes

Tips en tricks om vastgoed te zoeken via online immo zoekertjes
Een laptop en een comfortabele zetel is tegenwoordig het enige wat je nodig hebt om je droomwoning te vinden. Op internet staan immers tal van immo zoekertjes die het ene mooie huis na het andere aanbieden. Enkele tips en tricks om via online immo zoekertjes die ene perfecte woning te vinden. 

Wie is de verkoper achter het immo zoekertje?
Als je een immo zoekertje tegenkomt met een woning die je aanstaat, is het belangrijk om eerst te achterhalen welke verkoper er achter het immo zoekertje schuilt. Immo zoekertjes van professionele verkopers zullen immers een reële prijs bieden, terwijl particulieren de waarde van hun pand vaak te hoog inschatten. Particuliere verkopers hebben immers vaak een emotionele band met de woning en hebben meestal onvoldoende kennis van de vastgoedmarkt. Echte makelaars zullen bijna nooit een woning te hoog te koop zetten, omdat zelf baat hebben om een huis tegen een realistische prijs aan te bieden. Als een woning te lang te koop staat, zal die namelijk niet snel verkocht geraken en dat is voor de makelaar niet goed.

Hoe lang staat het pand al te koop?
Als een woning nog maar net te koop staat, zal de eigenaar waarschijnlijk niet snel bereid zijn om veel van de vraagprijs af te doen. Staat het pand echter al langer te koop, dan wordt de druk om de prijs te verlagen al een stuk groter.

Probeer tevens na te gaan of de vraagprijs van het bod al een verlaagd werd. Dat kom je te weten door de vastgoedmarkt een tijdlang op de voet te volgen. Het is sowieso aan te raden om de markt 6 maanden te volgen vooraleer je een bod uitbrengt.

Wat is de reden van de verkoop?
Meestal is het erg nuttig om te weten waarom het pand in kwestie verkocht wordt. In bepaalde situaties moet de verkoop immers snel gaan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vastgoed dat in beslag genomen werd of vastgoed dat verkocht wordt omwille van een echtscheiding. Als je de indruk krijgt dat de verkopers snel geld nodig hebben, krijg je natuurlijk meer touwtjes in handen bij de prijsonderhandeling.

Doe een bod onder de vraagprijs
Een bod van 10 à 15% onder de vraagprijs wordt over het algemeen beschouwd als een realistisch bod. Als de woning echter al langer dan 6 maanden te koop staat, de vraagprijs onrealistisch hoog is, of je het gevoel hebt dat de verkopers geld nodig hebben, kan het met een lager bod ook lukken.

Een wijze raad is trouwens om altijd te beginnen met een bod dat onder je werkelijk budget ligt. Op die manier heb je nog steeds marge om je bod geleidelijk te verhogen als dat nodig zou blijken. Denk er tevens aan dat als je bod aanvaard wordt, je verplicht bent om het pand tegen deze prijs te kopen.

Laat niet in je kaarten kijken
Vermijd ten allen tijden dat de verkoper je maximale aankoopbudget te weten komt. Als de koper je budget weet, zal hij er immers alles aan doen om ervoor te zorgen dat je de woning tegen deze prijs koopt en zal hij niet bereid zijn om op een lager bod in te gaan.

Bron:
https://www.logic-immo.be/nl/immo-nieuws/je-droomhuis-vinden-via-online-immo-zoekertjes-465.html

Gerelateerde artikels

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij