26 november 2012Axel Springer betaalt FORS voor huizenzoekertjessite

 
Immoweb, Belgiës grootste huizenzoekertjessite, wordt Duits. Axel Springer, de uitgever van de sensatiekrant ‘Bild’, telt 127,5 miljoen euro neer voor 80 procent van de aandelen van de website.

‘Het is een aanbod dat we moeilijk konden weigeren’, zegt Tanguy Rousseaux, die samen met zijn broer Christophe de leiding heeft bij Produpress, de eigenaars van Immoweb. Binnen dat bedrijf circuleerden al langer geruchten dat Immoweb te koop stond. Maar de naam van de koper, èn het bedrag, wekken enige verbazing. Axel Springer is een van de grootste uitgeverijen van Europa, terwijl Immoweb eigendom is van Produpress, een kleinere uitgeverij uit Vorst die bladen als Autogids en Beter bouwen en verbouwen uitgeeft.

Het personeel daar werd gisteren gerustgesteld: niemand verliest zijn job, en Immoweb blijft in Vorst. Christophe Rousseaux blijft ook aan als ceo bij Immoweb. Wat de familie Rousseaux met het geld van de verkoop zal doen, is nog niet duidelijk. Ze behoudt trouwens nog 20 procent van de aandelen.

Vader Christian Rousseaux was ooit met het bedrijf begonnen. Midden jaren negentig bedacht hij het idee om in aansluiting bij zijn autotijdschriften een zoekertjessite voor tweedehandsauto’s uit te bouwen. Met dezelfde technologie maakte hij ook Immoweb.be, ondertussen de grootste website voor woningzoekertjes van het land.
Indertijd werd daarom gelachen. Het internet stond nog in zijn kinderschoenen. Maar geleidelijk namen het aantal bezoekers en het aantal aangeboden panden toe. Vandaag zit het bedrijf al aan zo’n 200.000 bezoekers per dag, terwijl er 140.000 panden te koop of te huur staan. ‘Meer dan de helft van de huizentransacties verloopt via ons’, weet Tanguy Rousseaux.

Dat levert het bedrijf geen windeieren op. Vorig jaar haalde Immoweb net geen 20 miljoen inkomsten. Daar maakte het een kleine acht miljoen nettowinst op. Vandaar wellicht dat Axel Springer er zoveel voor overhad. Volgens Tanguy Rousseaux is de komende jaren telkens een groei met zo’n 16 procent mogelijk bij Immoweb.
‘Axel Springer wil verder groeien als grootste van Europa op het gebied van rubriekadvertenties via internet. Daarom waren ze in ons geïnteresseerd’, vertelt Rousseaux. De Duitse uitgeverij van onder meer Bild en Die Welt heeft enkele maanden geleden een nieuwe dochteronderneming opgericht, speciaal om de Europese markt van de rubriekadvertenties te veroveren. Axel Springer had al de jobsite Stepstone die in verschillende landen, waaronder ook België actief is, plus de grootste immozoekertjessites van Frankrijk en Duitsland.

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121106_00359927


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag