Immoweb komt in Duitse handen

Axel Springer betaalt FORS voor huizenzoekertjessite
 
Immoweb, Belgiës grootste huizenzoekertjessite, wordt Duits. Axel Springer, de uitgever van de sensatiekrant ‘Bild’, telt 127,5 miljoen euro neer voor 80 procent van de aandelen van de website.

‘Het is een aanbod dat we moeilijk konden weigeren’, zegt Tanguy Rousseaux, die samen met zijn broer Christophe de leiding heeft bij Produpress, de eigenaars van Immoweb. Binnen dat bedrijf circuleerden al langer geruchten dat Immoweb te koop stond. Maar de naam van de koper, èn het bedrag, wekken enige verbazing. Axel Springer is een van de grootste uitgeverijen van Europa, terwijl Immoweb eigendom is van Produpress, een kleinere uitgeverij uit Vorst die bladen als Autogids en Beter bouwen en verbouwen uitgeeft.

Het personeel daar werd gisteren gerustgesteld: niemand verliest zijn job, en Immoweb blijft in Vorst. Christophe Rousseaux blijft ook aan als ceo bij Immoweb. Wat de familie Rousseaux met het geld van de verkoop zal doen, is nog niet duidelijk. Ze behoudt trouwens nog 20 procent van de aandelen.

Vader Christian Rousseaux was ooit met het bedrijf begonnen. Midden jaren negentig bedacht hij het idee om in aansluiting bij zijn autotijdschriften een zoekertjessite voor tweedehandsauto’s uit te bouwen. Met dezelfde technologie maakte hij ook Immoweb.be, ondertussen de grootste website voor woningzoekertjes van het land.
Indertijd werd daarom gelachen. Het internet stond nog in zijn kinderschoenen. Maar geleidelijk namen het aantal bezoekers en het aantal aangeboden panden toe. Vandaag zit het bedrijf al aan zo’n 200.000 bezoekers per dag, terwijl er 140.000 panden te koop of te huur staan. ‘Meer dan de helft van de huizentransacties verloopt via ons’, weet Tanguy Rousseaux.

Dat levert het bedrijf geen windeieren op. Vorig jaar haalde Immoweb net geen 20 miljoen inkomsten. Daar maakte het een kleine acht miljoen nettowinst op. Vandaar wellicht dat Axel Springer er zoveel voor overhad. Volgens Tanguy Rousseaux is de komende jaren telkens een groei met zo’n 16 procent mogelijk bij Immoweb.
‘Axel Springer wil verder groeien als grootste van Europa op het gebied van rubriekadvertenties via internet. Daarom waren ze in ons geïnteresseerd’, vertelt Rousseaux. De Duitse uitgeverij van onder meer Bild en Die Welt heeft enkele maanden geleden een nieuwe dochteronderneming opgericht, speciaal om de Europese markt van de rubriekadvertenties te veroveren. Axel Springer had al de jobsite Stepstone die in verschillende landen, waaronder ook België actief is, plus de grootste immozoekertjessites van Frankrijk en Duitsland.

Bron:
https://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121106_00359927

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons