Huis ruilen

Funda gaat proberen met huizenruil de woningmarkt weer in beweging te krijgen. De gedachte is niet uniek, maar door de populariteit van de huizensite heeft het een kans van slagen.
Senioren hebben de kinderen niet meer thuis wonen en willen kleiner gaan wonen. Een jong stel heeft gezinsuitbreiding gehad en wil juist groter gaan wonen. Deze huiseigenaren zouden belangstelling kunnen hebben voor elkaars huis. Door woningruil aan te bieden zouden beide huiseigenaren kunnen doorstromen naar het huis dat het beste past bij de levensfase waar ze in zitten.
 
De kans is klein dat beide woningen evenveel waard zijn, dus de eigenaar van het duurdere huis heeft recht op een financiële vergoeding.

Funda gaat nu als experiment de mogelijkheid bieden om huizen te ruilen in plaats van te kopen en te verkopen. Dit lijkt de oplossing, maar u moet er wel rekening mee houden dat de bank hieraan mee moet willen werken. De woningruil kan alsnog niet doorgaan doordat de hypotheek niet over te zetten is naar een andere woning.

Bron
Huizenmarkt.blog.nl

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons