Huis ruilenFunda gaat proberen met huizenruil de woningmarkt weer in beweging te krijgen. De gedachte is niet uniek, maar door de populariteit van de huizensite heeft het een kans van slagen.
 
Senioren hebben de kinderen niet meer thuis wonen en willen kleiner gaan wonen. Een jong stel heeft gezinsuitbreiding gehad en wil juist groter gaan wonen. Deze huiseigenaren zouden belangstelling kunnen hebben voor elkaars huis. Door woningruil aan te bieden zouden beide huiseigenaren kunnen doorstromen naar het huis dat het beste past bij de levensfase waar ze in zitten.
 
De kans is klein dat beide woningen evenveel waard zijn, dus de eigenaar van het duurdere huis heeft recht op een financiële vergoeding.
 
Funda gaat nu als experiment de mogelijkheid bieden om huizen te ruilen in plaats van te kopen en te verkopen. Dit lijkt de oplossing, maar u moet er wel rekening mee houden dat de bank hieraan mee moet willen werken. De woningruil kan alsnog niet doorgaan doordat de hypotheek niet over te zetten is naar een andere woning.

Bron:
Huizenmarkt.blog.nl


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag