Huis ruilenFunda gaat proberen met huizenruil de woningmarkt weer in beweging te krijgen. De gedachte is niet uniek, maar door de populariteit van de huizensite heeft het een kans van slagen.
 
Senioren hebben de kinderen niet meer thuis wonen en willen kleiner gaan wonen. Een jong stel heeft gezinsuitbreiding gehad en wil juist groter gaan wonen. Deze huiseigenaren zouden belangstelling kunnen hebben voor elkaars huis. Door woningruil aan te bieden zouden beide huiseigenaren kunnen doorstromen naar het huis dat het beste past bij de levensfase waar ze in zitten.
 
De kans is klein dat beide woningen evenveel waard zijn, dus de eigenaar van het duurdere huis heeft recht op een financiële vergoeding.
 
Funda gaat nu als experiment de mogelijkheid bieden om huizen te ruilen in plaats van te kopen en te verkopen. Dit lijkt de oplossing, maar u moet er wel rekening mee houden dat de bank hieraan mee moet willen werken. De woningruil kan alsnog niet doorgaan doordat de hypotheek niet over te zetten is naar een andere woning.

Bron:
Huizenmarkt.blog.nl

Gerelateerde artikels

EPB, K-peil, E-peil en U-waarde, we leggen het u uit!

Het EPB-certificaat is de ‘energetische identiteitskaart’ van uw bouw. Het zorgt ervoor dat u de energetische prestaties van een gebouw kan vergelijken met die van een ander.

Lees meer

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons