Exclusieve huizenwebsite voor miljonairs

Immowebsite voor de happy few van de Lage Landen


Vlaamse en Nederlandse miljonairs op zoek naar een nieuw huis of naar een koper hebben vanaf nu hun eigen website. Toplocaties.nl is nog geen anderhalve week online en er staan al 3.800 exclusieve panden op. 131 daarvan staan in ons land.
Vlaanderen heeft aardig wat miljonairsoptrekjes: zes panden op de site vermelden 'prijs op aanvraag', eentje in Schoten is het uwe voor net geen 7miljoen euro, een ander in Brasschaat moet 5,3miljoen kosten en dan zijn er nog twee van 4,5miljoen, in Oud-Turnhout en in Stabroek. En dan zwijgen we van het ronduit sublieme optrekje in het Nederlandse Blaricum: 9.999.999euro, om toch maar niet de 10miljoen te bereiken. Geen spek voor ieders bek, die huizen op Toplocaties.nl.

Rijke mensen, andere wensen
'Wie interesse heeft in dit soort van panden, komt niet aan zijn trekken bij klassieke vastgoedsites. Als u een Bentley wil, koopt u die ook niet in een Skoda-garage', zegt Frank Kloppert, bezieler van de website en uitgever van het glossy woonmaandblad Residence. 'Niet alleen omdat het aanbod te beperkt is -op klassieke immosites maakt dit segment hooguit 4procent van de markt uit- maar ook omdat de selectiemethode onvoldoende inspeelt op de wensen van vermogende huizenkopers. Bij ons kunnen ze selecteren op 60uiteenlopende criteria, zoals ligging -aan een riviertje, langs de golfbaan, aan een bosrand- maar ook op indoorcriteria als een thuisbioscoop, een jacuzzi, een binnenzwembad en/of wijnkelder en outdoorkenmerken als een bordes, een manege, een tennisplein of een oranjerie.'

Vliegende start
Hoewel de website pas anderhalve week geleden online ging, staan er al een slordige 3.800panden op, waarvan 131 in ons land. 'De vastgoedmarkt mag dan al stagneren, de malaise zit vooral in het middensegment, zeg maar: de huizen tussen een half en anderhalf miljoen euro. Die kopers zijn vaker afhankelijk van een hypotheek dan die in het topsegment. Of ze kunnen pas toehappen nadat ze hun huidige villa hebben verkocht. In het topsegment daarentegen zijn er altijd gegadigden te vinden, alleen krijgen zij het aanbod graag op een gouden schoteltje aangeboden. En dat weten de makelaars die dit soort panden in portefeuille hebben blijkbaar ook.'

Bron:
https://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=U53O65HR

Gerelateerde artikels

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij