Een zwemvijver of zwembad: wat past best bij jou?

Wie wil er nu geen zwembad of zwemvijver in zijn tuin tijdens de zomer? Je kunt er lekker afkoelen en je hoeft je niet te verplaatsen. Vakantie in eigen tuin dus!

Maar wat kies je nu het best: een zwembad of zwemvijver? Wij helpen je mee beslissen. 

Zwembad

Zwembaden zijn er in verschillende vormen en soorten materialen: met stalen wand, van duurzaam en hoogwaardig hout , frame zwembaden, stalen zwembaden, Zodiac zwembaden, enzoverder. Keuze te over dus! Of mag het toch wat natuurlijker ogen? 

Zwemvijver

Een zwemvijver oogt het hele jaar door natuurlijk mooi en is tijdens de zomer bijzonder uitnodigend. Maar een zwemvijver vraagt wel wat werk in aanleg en onderhoud. 

Er zijn twee soorten zwemvijvers:

  • Natuurlijke zwemvijver
     Bij deze zwemvijver is het plantengedeelte gescheiden van het zwemgedeelte. Er wordt gebruik gemaakt van een zelfreinigend filtersysteem. Zo blijft het water helder, schoon en gezond.
  • Strakke zwemvijver
     Een strakke zwemvijver heeft veel weg van een zwembad, maar het verschil zit hem in de materialen en de natuurlijke kleuren.
Verschillen

Een zwemvijver is ecologisch en dus milieuvriendelijker dan een zwembad. Er wordt niet met chloor gewerkt om het water proper te houden zoals bij een klassiek zwembad. De filtering gebeurt op een biologische wijze dankzij de aanwezige planten. Een zwembad daarentegen bevat ‘levensarm water’. Dit betekent dat er bacteriën gedood worden door producten zoals chloor. 

Wil je de creatieve tour op? Dan kies je beter voor een zwemvijver! Je hebt namelijk meer verschillende mogelijkheden qua vorm. Al betekent dit vaak wel dat je meer ruimte verliest aan een zwemvijver dan aan een zwembad. 

Op het gebied van wettelijke verplichtingen en vergunningen is er geen verschil tussen beide. 

Als je rekening houdt met bovenstaande feiten kun je een keuze maken die het best aansluit bij jouw voorkeuren. Veel zwemplezier! 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons