4 april 2013

Een huis kopen via sms is tegenwoordig perfect mogelijk. De rechtbank van eerste aanleg in Gent heeft een uitspraak gedaan in een rechtszaak waarbij een koppel een sms had ontvangen om een aankoop te bevestigen. De verkoper had na de sms nog een hoger bod ontvangen, maar was verplicht om het bod via sms te aanvaarden.

“Uw bod van 500.000 euro is aanvaard”
Wie had ooit kunnen denken dat een sms een bewijs zou zijn voor de verkoop van een woning? Via sms hadden de verkopers een bod aanvaard, maar daarna ontvingen ze nog een hoger bod. Ze wreven zich in de handen en het verkoopcompromis was al ondertekend met de nieuwe kandidaat-kopers.

Maar dat was buiten de eerste kopers gerekend die de woning van hun dromen aan hun neus voorbij zagen gaan. Ze zijn naar de rechter gestapt met de sms als bewijs: “We aanvaarden uw bod van 500.000 euro”. Volgens hen was dat voldoende en de rechter heeft hen gelijk gegeven. Een sms van een paar woorden was dus een afdoend bewijs voor de verkoop van een woning.

Huis kopen of verkopen: bescherm uzelf
Als je aanvaardt om een pand via sms te verkopen of kopen, vergeet dan nooit om naar de clausules en voorwaarden in het contract te verwijzen. Vermeld ook altijd de termijn in je sms. Zo ben je ingedekt wanneer er eventueel een haar in de boter komt.

Een huis verkopen is dus nooit vrijblijvend, ook niet als je het via sms doet!

Bron:
Inspirerend-wonen.be


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag