Een huis kopen via sms

Een huis kopen via sms is tegenwoordig perfect mogelijk. De rechtbank van eerste aanleg in Gent heeft een uitspraak gedaan in een rechtszaak waarbij een koppel een sms had ontvangen om een aankoop te bevestigen. De verkoper had na de sms nog een hoger bod ontvangen, maar was verplicht om het bod via sms te aanvaarden.

“Uw bod van 500.000 euro is aanvaard”
Wie had ooit kunnen denken dat een sms een bewijs zou zijn voor de verkoop van een woning? Via sms hadden de verkopers een bod aanvaard, maar daarna ontvingen ze nog een hoger bod. Ze wreven zich in de handen en het verkoopcompromis was al ondertekend met de nieuwe kandidaat-kopers.

Maar dat was buiten de eerste kopers gerekend die de woning van hun dromen aan hun neus voorbij zagen gaan. Ze zijn naar de rechter gestapt met de sms als bewijs: “We aanvaarden uw bod van 500.000 euro”. Volgens hen was dat voldoende en de rechter heeft hen gelijk gegeven. Een sms van een paar woorden was dus een afdoend bewijs voor de verkoop van een woning.

Huis kopen of verkopen: bescherm uzelf
Als je aanvaardt om een pand via sms te verkopen of kopen, vergeet dan nooit om naar de clausules en voorwaarden in het contract te verwijzen. Vermeld ook altijd de termijn in je sms. Zo ben je ingedekt wanneer er eventueel een haar in de boter komt.

Een huis verkopen is dus nooit vrijblijvend, ook niet als je het via sms doet!

Bron:
Inspirerend-wonen.be

Gerelateerde artikels

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij