Dit krijg je als je een woning casco koopt

Nieuwbouwwoningen en –appartementen worden tegenwoordig wel eens casco verkocht. Maar wat krijg je in dat geval precies voor het geld dat je betaalt? Op wat kan je zoal rekenen?

Steeds vaker kan je een nieuwbouwpand kopen dat nog niet volledig is afgewerkt. De aankoopprijs van dergelijke onroerende goederen ligt heel wat lager dan deze van een afgewerkt gebouw. Bovendien kan je het pand dan afwerken op je eigen tempo, kies je hoe luxueus je de afwerking wil doen en kan je –als je handig bent- heel wat zelf doen.

Wat is het juist?
Als je een casco woning koopt zijn enkel de dragende constructie van het gebouw en de buitenafwerking in orde. De binnenafwerking is integendeel niet (helemaal) inbegrepen in de verkoopprijs. Men spreekt ook wel eens van een wind- en waterdichte woning.

Niet allemaal hetzelfde
De ene casco-woning is de andere niet. Het is dan ook belangrijk dat je goed nakijkt wat er in het concrete project dat je op het oog hebt allemaal is inbegrepen en wat niet. Zo zijn er projecten waar je enkel nog bv. de keuken en badkamer in orde moet brengen, terwijl bij andere je ook nog moet zorgen voor leidingen, vloeren, binnendeuren enz. Zorg alleszins dat er duidelijk op papier staat wat is inbegrepen en wat niet.

Tel voor je begint
Als je overweegt om een pand casco aan te kopen is het belangrijk om een berekening te maken van de kosten die je nog zal hebben om het pand af te werken. Door die bij te tellen bij de prijs die de verkoper vraagt weet je meteen of de aankoop al dan niet de moeite loont.

Gerelateerde artikels

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij