Dit krijg je als je een woning casco koopt

Nieuwbouwwoningen en –appartementen worden tegenwoordig wel eens casco verkocht. Maar wat krijg je in dat geval precies voor het geld dat je betaalt? Op wat kan je zoal rekenen?

Steeds vaker kan je een nieuwbouwpand kopen dat nog niet volledig is afgewerkt. De aankoopprijs van dergelijke onroerende goederen ligt heel wat lager dan deze van een afgewerkt gebouw. Bovendien kan je het pand dan afwerken op je eigen tempo, kies je hoe luxueus je de afwerking wil doen en kan je –als je handig bent- heel wat zelf doen.

Wat is het juist?
Als je een casco woning koopt zijn enkel de dragende constructie van het gebouw en de buitenafwerking in orde. De binnenafwerking is integendeel niet (helemaal) inbegrepen in de verkoopprijs. Men spreekt ook wel eens van een wind- en waterdichte woning.

Niet allemaal hetzelfde
De ene casco-woning is de andere niet. Het is dan ook belangrijk dat je goed nakijkt wat er in het concrete project dat je op het oog hebt allemaal is inbegrepen en wat niet. Zo zijn er projecten waar je enkel nog bv. de keuken en badkamer in orde moet brengen, terwijl bij andere je ook nog moet zorgen voor leidingen, vloeren, binnendeuren enz. Zorg alleszins dat er duidelijk op papier staat wat is inbegrepen en wat niet.

Tel voor je begint
Als je overweegt om een pand casco aan te kopen is het belangrijk om een berekening te maken van de kosten die je nog zal hebben om het pand af te werken. Door die bij te tellen bij de prijs die de verkoper vraagt weet je meteen of de aankoop al dan niet de moeite loont.

Gerelateerde artikels

3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Als je een bestaand appartement wil kopen is het belangrijk te weten of er werken gepland zijn aan de gemene delen van het gebouw. Als koper zal je daar nu eenmaal in moeten meebetalen. Maar hoe weet je of dat het geval is?
Lees meer

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons