Deze regels moet je nu respecteren als je een koop- of huurwoning wil bezichtigen!

De geleidelijke versoepeling van de ‘lockdown-maatregelen’ brengt met zich dat vastgoedmakelaars sinds kort opnieuw koop- en huurpanden kunnen laten bezichtigen door kandidaat-kopers of –huurders. Aan zo’n bezichtiging zijn er echter regels verbonden.

Informatie vooraf

Voor het plaatsbezoek plaatsheeft zal de vastgoedmakelaar met jou de regels bespreken waarbinnen het bezoek kan plaatsvinden en je de nodige richtlijnen overhandigen (via een checklist en/of informatievideo). Bij aanvang van het bezoek zal de makelaar met jou nogmaals de regels waarbinnen het bezoek kan plaatsvinden overlopen. De makelaar kan je de regels ter plaatse ook laten aftekenen voor akkoord.

Het bezoek zelf

Het aantal bezoekers moet beperkt zijn tot twee. Je kan dus niet met het ganse gezin tegelijk naar het pand gaan kijken. Zorg er voor dat je stipt op tijd aanwezig bent bij het geplande bezoek.

Tijdens het bezoek zelf moet je te allen tijde de social distancing toepassen en is het niet toegelaten handen te schudden. Verder moet het bezoek zo kort mogelijk gehouden worden. Tijdens het ganse bezoek dien je een mondmasker te dragen en mag je geen deuren of voorwerpen aanraken en geen kasten of ramen opendoen.

Afspraak verplaatsen

Als je last hebt van een neusverkoudheid, loopneus,  niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van de lichaamstemperatuur, …  dien je de afspraak af te zeggen en een afspraak op een later moment te maken. Doe dat ook als iemand in jouw huis koorts en/of  benauwdheidsklachten heeft.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij