CIB Vlaanderen lanceert online platform over vastgoedtransacties


CIB Vlaanderen, de grootste beroepsvereniging van Vlaamse vastgoedprofessionals, staat niet alleen ten dienste van haar leden, maar CIB Vlaanderen wil ook de vastgoedconsument verder helpen. Daarom lanceert de beroepsvereniging een website voor iedereen met vragen over vastgoedtransacties.

Je huis verkopen of verhuren? Of je zoekt een nieuwe woning? Hoe begin je eraan? En waarmee moet je rekening houden? Er komt heel wat bij kijken… “Voor de consument zijn het beslissende momenten. Niet alleen financieel, maar een goede beslissing inzake vastgoed is vaak ook de basis voor een goed en gelukkig leven”, zegt Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen. “De vastgoedconsument moet dus met kennis van zaken kunnen beslissen. Kan hij dat op zijn eentje? Neen. Vastgoedtransacties worden steeds moeilijker. Het is niet omdat men her en der wel los rondslingerende informatie op de kop tikt, dat men een goede synthese maakt. Precies hierin schuilt de kracht van de vastgoedprofessional. Hij is een dienstverlener, die de klant in deze cruciale momenten van het (ver)kopen of het (ver)huren van een onroerend goed met raad en daad weet bij te staan. Kopers, verkopers, huurders en verhuurders die de weg kwijt zijn bij hun vastgoedplannen, komen – letterlijk en figuurlijk – thuis bij de vastgoedmakelaar. Want hij kent het abc van het vastgoed door en door. Hij weet het antwoord op de vele vragen.”

Om deze dienstverlening van de vastgoedmakelaar nóg meer te versterken en de consument met vastgoedplannen ook online op weg te helpen, lanceert CIB Vlaanderen www.vastgoedabc.be. En dit in samenwerking met de CIB Federatie Vastgoedmakelaars. Alain Deketelaere, voorzitter CIB Federatie Vastgoedmakelaars: “Vroeger organiseerden we de ‘Dag van de makelaar’. Dit evenement was een informatieve opendeurdag bij alle CIB vastgoedkantoren met als doel de meerwaarde van de vastgoedmakelaar bij vastgoedtransacties extra in het daglicht te stellen. Maar het succes van deze dag was sterk afhankelijk van de ligging van het kantoor, het vastgoedaanbod van het moment, … Daarom hebben we ervoor gekozen om een website op te zetten voor de vastgoedconsument. Hij vindt er een pak nuttige vastgoedinformatie, maar ook de meerwaarde van het werken met een vastgoedmakelaar wordt heel concreet en al even efficiënt in beeld gebracht.”

Kortom, op vastgoedabc.be vindt de consument de antwoorden die hem verder helpen met zijn vastgoedplannen. Enerzijds kan je op trefwoord zoeken in het uitgebreide vastgoedlexicon. Anderzijds krijg je een overzicht van de meest gestelde vastgoedvragen. “En we geven open en objectief aan wat wij – professionele dienstverleners bij vastgoedtransacties – voor de koper en de verkoper, voor de huurder en de verhuurder kunnen betekenen”, aldus Alain Deketelaere. “Wie is de vastgoedmakelaar en wat doet hij? Waarom beroep doen op een vastgoedmakelaar? Hoe herken je een correcte vastgoedmakelaar? Wat zijn de deontologische verplichtingen van de vastgoedmakelaar? … Via de handige zoekmodule ‘Vind een vastgoedmakelaar in je buurt’ kan de consument bovendien, in slechts enkele muisklikken, meteen ook een CIB-vastgoedmakelaar in zijn buurt vinden. En uiteraard is vastgoedabc.be ook aanwezig op Facebook en Twitter.”

Bron:
https://www.bouwenwonen.net/news/read.asp?id=29880&title=CIB%20Vlaanderen%20lanceert%20online%20platform%20over%20vastgoedtransacties

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons