CIB Vlaanderen lanceert online platform over vastgoedtransacties


CIB Vlaanderen, de grootste beroepsvereniging van Vlaamse vastgoedprofessionals, staat niet alleen ten dienste van haar leden, maar CIB Vlaanderen wil ook de vastgoedconsument verder helpen. Daarom lanceert de beroepsvereniging een website voor iedereen met vragen over vastgoedtransacties.

Je huis verkopen of verhuren? Of je zoekt een nieuwe woning? Hoe begin je eraan? En waarmee moet je rekening houden? Er komt heel wat bij kijken… “Voor de consument zijn het beslissende momenten. Niet alleen financieel, maar een goede beslissing inzake vastgoed is vaak ook de basis voor een goed en gelukkig leven”, zegt Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen. “De vastgoedconsument moet dus met kennis van zaken kunnen beslissen. Kan hij dat op zijn eentje? Neen. Vastgoedtransacties worden steeds moeilijker. Het is niet omdat men her en der wel los rondslingerende informatie op de kop tikt, dat men een goede synthese maakt. Precies hierin schuilt de kracht van de vastgoedprofessional. Hij is een dienstverlener, die de klant in deze cruciale momenten van het (ver)kopen of het (ver)huren van een onroerend goed met raad en daad weet bij te staan. Kopers, verkopers, huurders en verhuurders die de weg kwijt zijn bij hun vastgoedplannen, komen – letterlijk en figuurlijk – thuis bij de vastgoedmakelaar. Want hij kent het abc van het vastgoed door en door. Hij weet het antwoord op de vele vragen.”

Om deze dienstverlening van de vastgoedmakelaar nóg meer te versterken en de consument met vastgoedplannen ook online op weg te helpen, lanceert CIB Vlaanderen www.vastgoedabc.be. En dit in samenwerking met de CIB Federatie Vastgoedmakelaars. Alain Deketelaere, voorzitter CIB Federatie Vastgoedmakelaars: “Vroeger organiseerden we de ‘Dag van de makelaar’. Dit evenement was een informatieve opendeurdag bij alle CIB vastgoedkantoren met als doel de meerwaarde van de vastgoedmakelaar bij vastgoedtransacties extra in het daglicht te stellen. Maar het succes van deze dag was sterk afhankelijk van de ligging van het kantoor, het vastgoedaanbod van het moment, … Daarom hebben we ervoor gekozen om een website op te zetten voor de vastgoedconsument. Hij vindt er een pak nuttige vastgoedinformatie, maar ook de meerwaarde van het werken met een vastgoedmakelaar wordt heel concreet en al even efficiënt in beeld gebracht.”

Kortom, op vastgoedabc.be vindt de consument de antwoorden die hem verder helpen met zijn vastgoedplannen. Enerzijds kan je op trefwoord zoeken in het uitgebreide vastgoedlexicon. Anderzijds krijg je een overzicht van de meest gestelde vastgoedvragen. “En we geven open en objectief aan wat wij – professionele dienstverleners bij vastgoedtransacties – voor de koper en de verkoper, voor de huurder en de verhuurder kunnen betekenen”, aldus Alain Deketelaere. “Wie is de vastgoedmakelaar en wat doet hij? Waarom beroep doen op een vastgoedmakelaar? Hoe herken je een correcte vastgoedmakelaar? Wat zijn de deontologische verplichtingen van de vastgoedmakelaar? … Via de handige zoekmodule ‘Vind een vastgoedmakelaar in je buurt’ kan de consument bovendien, in slechts enkele muisklikken, meteen ook een CIB-vastgoedmakelaar in zijn buurt vinden. En uiteraard is vastgoedabc.be ook aanwezig op Facebook en Twitter.”

Bron:
http://www.bouwenwonen.net/news/read.asp?id=29880&title=CIB%20Vlaanderen%20lanceert%20online%20platform%20over%20vastgoedtransacties

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons