CIB Vlaanderen lanceert online platform over vastgoedtransacties


CIB Vlaanderen, de grootste beroepsvereniging van Vlaamse vastgoedprofessionals, staat niet alleen ten dienste van haar leden, maar CIB Vlaanderen wil ook de vastgoedconsument verder helpen. Daarom lanceert de beroepsvereniging een website voor iedereen met vragen over vastgoedtransacties.

Je huis verkopen of verhuren? Of je zoekt een nieuwe woning? Hoe begin je eraan? En waarmee moet je rekening houden? Er komt heel wat bij kijken… “Voor de consument zijn het beslissende momenten. Niet alleen financieel, maar een goede beslissing inzake vastgoed is vaak ook de basis voor een goed en gelukkig leven”, zegt Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen. “De vastgoedconsument moet dus met kennis van zaken kunnen beslissen. Kan hij dat op zijn eentje? Neen. Vastgoedtransacties worden steeds moeilijker. Het is niet omdat men her en der wel los rondslingerende informatie op de kop tikt, dat men een goede synthese maakt. Precies hierin schuilt de kracht van de vastgoedprofessional. Hij is een dienstverlener, die de klant in deze cruciale momenten van het (ver)kopen of het (ver)huren van een onroerend goed met raad en daad weet bij te staan. Kopers, verkopers, huurders en verhuurders die de weg kwijt zijn bij hun vastgoedplannen, komen – letterlijk en figuurlijk – thuis bij de vastgoedmakelaar. Want hij kent het abc van het vastgoed door en door. Hij weet het antwoord op de vele vragen.”

Om deze dienstverlening van de vastgoedmakelaar nóg meer te versterken en de consument met vastgoedplannen ook online op weg te helpen, lanceert CIB Vlaanderen www.vastgoedabc.be. En dit in samenwerking met de CIB Federatie Vastgoedmakelaars. Alain Deketelaere, voorzitter CIB Federatie Vastgoedmakelaars: “Vroeger organiseerden we de ‘Dag van de makelaar’. Dit evenement was een informatieve opendeurdag bij alle CIB vastgoedkantoren met als doel de meerwaarde van de vastgoedmakelaar bij vastgoedtransacties extra in het daglicht te stellen. Maar het succes van deze dag was sterk afhankelijk van de ligging van het kantoor, het vastgoedaanbod van het moment, … Daarom hebben we ervoor gekozen om een website op te zetten voor de vastgoedconsument. Hij vindt er een pak nuttige vastgoedinformatie, maar ook de meerwaarde van het werken met een vastgoedmakelaar wordt heel concreet en al even efficiënt in beeld gebracht.”

Kortom, op vastgoedabc.be vindt de consument de antwoorden die hem verder helpen met zijn vastgoedplannen. Enerzijds kan je op trefwoord zoeken in het uitgebreide vastgoedlexicon. Anderzijds krijg je een overzicht van de meest gestelde vastgoedvragen. “En we geven open en objectief aan wat wij – professionele dienstverleners bij vastgoedtransacties – voor de koper en de verkoper, voor de huurder en de verhuurder kunnen betekenen”, aldus Alain Deketelaere. “Wie is de vastgoedmakelaar en wat doet hij? Waarom beroep doen op een vastgoedmakelaar? Hoe herken je een correcte vastgoedmakelaar? Wat zijn de deontologische verplichtingen van de vastgoedmakelaar? … Via de handige zoekmodule ‘Vind een vastgoedmakelaar in je buurt’ kan de consument bovendien, in slechts enkele muisklikken, meteen ook een CIB-vastgoedmakelaar in zijn buurt vinden. En uiteraard is vastgoedabc.be ook aanwezig op Facebook en Twitter.”

Bron:
http://www.bouwenwonen.net/news/read.asp?id=29880&title=CIB%20Vlaanderen%20lanceert%20online%20platform%20over%20vastgoedtransacties

Gerelateerde artikels

Vlaamse regering wil verkoop van vastgoed digitaliseren tegen eind 2022: "Verkoop kan dan in paar werkdagen rond zijn"

Als je vandaag een huis of appartement koopt of verkoopt, dan komt er heel wat opzoekingswerk bij kijken. De Vlaamse overheid vindt het hoog tijd om de papieren rompslomp te vereenvoudigen. De aankoop van vastgoed duurt nu vaak maanden. Volgens minister-president Jan Jambon (N-VA) zal het in de toekomst een kwestie zijn van een paar dagen. 
Lees meer

Koudegolf: 5 voorzorgen om je huis te beschermen!

De polaire temperaturen die we op dit moment meemaken, zijn eerder ongewoon en stellen onze woningen op de proef. Hoe wapen je je tegen elk gevaar? We bekijken het samen met jou!
Lees meer

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons