CIB Vlaanderen bekroont vastgoedsector en pers

CIB Vlaanderen reikte afgelopen vrijdag voor de zevende keer de Real Estate Awards uit. Deze ‘vastgoedoscars’ stimuleren en belonen vernieuwende initiatieven in de vastgoedsector. Nieuw dit jaar is de Real Estate Award Press, in het leven geroepen om hoogstaand journalistiek werk te bekronen. Een overzicht van alle winnaars…

Twee bijzondere awards
Het directiecomité van CIB Vlaanderen reikt elk jaar twee bijzondere awards uit. De Pieter Pourbusprijs wordt uitgereikt aan een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector. Net zoals vorig jaar (Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector) gaat deze prijs niet naar één persoon, maar naar een voltallige organisatie: de Nederlandstalige Raad van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN). Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen: “Sinds twee jaar is er intensief overleg aan de gang tussen CIB Vlaanderen en de Vlaamse notarissen. Samen gingen we rond de tafel zitten en zijn we erin geslaagd om een samenwerkingsprotocol af te sluiten. Door het sluiten van deze overeenkomst werden praktische werkafspraken gemaakt. Het hele verkoopproces van vastgoed zal hierdoor geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd worden, iets waar de consument uiteindelijk nog het meest mee gediend zal zijn.”

De Georges De Wandeleerprijs gaat naar een lid van CIB Vlaanderen omwille van zijn of haar bijzondere inzet voor de vastgoedwereld en voor de eigen beroepsvereniging. Dit jaar mag Guy Delbecque, voorzitter van CIB West-Vlaanderen, deze prijs in ontvangst nemen.

Voorzitter Kristien Berkein: “Collega Guy Delbecque zette de schouders onder de werking van zijn provinciale Kamer. Het ledenaantal blijft groeien, zonder daarbij de kwaliteit van het ledenbeleid uit het oog te verliezen. Het lange voorzitterschap van CIB West-Vlaanderen, de lange staat van dienst als bestuurder van CIB Vlaanderen en de uitzonderlijke rol van bruggenbouwer maken van Guy Delbecque een meer dan verdiende winnaar.”

Real estate award press
CIB Vlaanderen wil bijdragen tot een bredere kennis van het vastgoedgebeuren bij het grote publiek. En bekroont daarom hoogstaand journalistiek werk met deze award. De winnaar werd de redactie van Trends. De redactie keek met een kritisch oog naar de vloedgolf van vastgoednieuws die ons het afgelopen jaar overstelpte. Uit de ingestuurde artikels blijkt dat de redactie van Trends de vastgoedmarkt uitgebreid bestudeert. Het nieuws wordt op heldere, begrijpelijke en objectieve wijze vertaald naar het publiek. Bovendien zijn de artikels goed onderbouwd met divers bronnenmateriaal en correcte cijfers.

Andere genomineerden waren freelance journalist Koen Mortelmans en de redactie van VTM-Telefacts.

Erasmusprijs
Naar goede gewoonte reikt CIB Vlaanderen dit jaar ook de Erasmusprijs uit. Deze prijs plaatst de vastgoedstudent met het beste eindwerk van het academiejaar 2011-2012 in de schijnwerpers. Jens Rombouts (Hogeschool Gent, afkomstig van Torhout) mocht dit jaar de Erasmusprijs in ontvangst nemen en dit met zijn eindwerk ‘Verhuren aan de vennootschap of een gesplitste aankoop’.

De andere awards
De Real Estate Award Marketing gaat naar Koenraad Belsack van Upgrade Estate uit Gent. Upgrade Estate is een jonge projectontwikkelaar die zich richt op studentenhuisvesting. Het kantoor bedacht in 2011 de ‘gratis op kot’ campagne om hiermee zowel de student/huurder als ouder/investeerder aan te trekken. De student werd aangesproken door het feit dat hij een jaar lang gratis op kot kon gaan (academiejaar 2012-2013). Via de student werd de ouder gewezen op de mogelijkheid een kot te kopen in plaats van te huren. Koenraad Belsack: “Deze campagne heeft ons bedrijf als studentenhuisvester op een originele en ludieke manier in de kijker geplaatst. Het volledige concept werd in-house bedacht zonder externe hulp van een reclamebureau. De gegevens die we verzamelden van potentiële huurders én kopers zijn van onschatbare waarde.”

Andere genomineerden in deze categorie waren: Bram Brankaer van ERA Brankaer (Overijse) en Roel Druyts van Heeren & Hillewaere Vastgoed (Oud-Turnhout).

Yves Heylen van WALLS Vastgoedmakelaars in Antwerpen gaat dit jaar met de Real Estate Award Innovation lopen. WALLS Vastgoedmakelaars slaagde erin om de leegstand van winkelpanden in Antwerpen aan te pakken, en dit op een originele manier. Het kantoor nam contact op met alle eigenaars van deze winkels en werkte met hen een actie uit waarbij de eigenaars toestemden om in het eerste jaar sterk gereduceerde huurprijzen te hanteren. Er werd overeengekomen om alleen te verhuren aan huurders die een meerwaarde aan de buurt konden geven. In ongeveer drie maanden tijd werden de panden verhuurd, aan de voorgestelde huurprijzen én aan huurders met het gewenste profiel. De winkelas kende op zeer korte tijd een heropleving. Deze actie maakte dat WALLS vastgoedmakelaars in en rond Antwerpen erkend werd als de toonaangevende makelaar voor panden op de zogenoemde B-locaties. Yves Heylen: “Met onze actie zijn we in een niche gesprongen die voorheen verwaarloosd werd. Door out of the box te denken hebben we jonge ondernemers de kans gegeven om aan betaalbare huurprijzen hun zaak te ontwikkelen. Ook de eigenaars, die jaren geen huurgelden meer hadden van hun pand, hadden opnieuw een bron van inkomsten. Dit alles hebben we met relatief beperkte middelen kunnen realiseren.”

Andere genomineerden in deze categorie waren: Koenraad Belsack van Upgrade Estate (Gent) en Jo Vandebergh van Stadsontwikkelaar Ertzberg (Leuven).

Bij de starters valt dit jaar Alex Verscheure van A&V Consulting uit Kortrijk in de prijzen. Alex Verscheure specialiseerde zich in het beheer van vastgoed in mede-eigendom. In anderhalf jaar tijd slaagde hij erin om een leefbare portefeuille van 60 gebouwen uit te bouwen. Deze snelle groei werd verwezenlijkt door - als gevolg van de nieuwe verplichtingen van de wet op de mede-eigendom in 2010 - in te spelen op de wens van de mede-eigenaar om het beheer over te dragen aan een professional. Alex Verscheure: “Deze award is een bekroning van het harde werk dat ik tot nu toe heb geleverd. Ik heb A&V Consulting vanuit het niets met de steun van mijn stagemeester tot een volwaardig kantoor kunnen uitbouwen. Met deze prijs wil ik een voorbeeld zijn en aantonen dat beheer van vastgoed in mede-eigendom ook aantrekkelijk en winstgevend kan zijn.”

Andere genomineerden in deze categorie waren: Evert Van Bogaert van VB Partners Immobiliën, (Wijnegem) en Willem Vandevelde van Immo3000 (Linden).

De Real Estate Award Best Mentor (beste werkgever/stagemeester) ten slotte gaat naar Anneleen Desmyter van Quares uit Antwerpen. Anneleen Desmyter richtte in 2004 haar eigen bedrijf op. In de loop van de jaren kende haar bedrijf een sterke groei. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een team van dynamische en veelal jonge medewerkers. Anneleen Desmyter: “Quares is zeer sterk afhankelijk van haar medewerkers. Wij waarderen onze medewerkers dan ook enorm. Daarom hebben wij geïnvesteerd in een doorgedreven opleidingsproces. Daarnaast willen wij het maatschappelijk belang van de vastgoedsector neerzetten. Via mijn nominatie voor de Womed Award werd de vastgoedsector in een positief daglicht gesteld. Hiermee willen wij niet alleen onze eigen medewerkers, maar alle medewerkers in de vastgoedsector motiveren. Onze job vergt veel inspanningen, niet altijd met het gewenste resultaat en met de juiste perceptie.”

Andere genomineerden in deze categorie waren: Geert Berlamont van Dewaele Groep (Kortrijk) en Roel Druyts van Heeren & Hillewaere Vastgoed (Oud-Turnhout).

Bron:
Bouwenwonen.net

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons