Bod op huis per sms bindend

Per sms een bod op een huis uitbrengen of aanvaarden kan bindend zijn, bevestigt het Hof van Beroep in Gent. Maar een sms op zich volstaat niet, er moeten voldoende andere bewijzen zijn die aantonen dat er een overeenkomst werd gesloten.

Een sms is geen onderhandse overeenkomst (het zogenaamde compromis), die in vastgoedtransacties in de regel dient als schriftelijk bewijs. Maar een sms is, net zoals een email, wel degelijk een geschrift. En zo’n geschrift kan beschouwd worden ‘als begin van bewijs’. Het arrest bevestigt aldus een eerdere uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg . Het hof van beroep benadrukt dat er voldoende andere ‘bewijzen’ moeten zijn Bijvoorbeeld gewichtige, bepaalde en met elkaar overeenstemmende vermoedens, getuigen en andere ondersteunende geschriften.

Dat het Hof van Beroep deze stelling bevestigt is een belangrijk signaal in de rechtspraak. Andere rechtbanken en hoven hoeven deze uitspraak niet te volgen, maar zij zullen zich er ongetwijfeld op inspireren als een gelijkaardige zaak zich zou aandienen.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

Hypotheekvergelijking: Welk soort hypotheek past bij jou?

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten hypotheken die er bestaan en ben je nieuwsgierig waar je nu precies op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Lees meer

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij