11 oktober 2013

Per sms een bod op een huis uitbrengen of aanvaarden kan bindend zijn, bevestigt het Hof van Beroep in Gent. Maar een sms op zich volstaat niet, er moeten voldoende andere bewijzen zijn die aantonen dat er een overeenkomst werd gesloten.

Een sms is geen onderhandse overeenkomst (het zogenaamde compromis), die in vastgoedtransacties in de regel dient als schriftelijk bewijs. Maar een sms is, net zoals een email, wel degelijk een geschrift. En zo’n geschrift kan beschouwd worden ‘als begin van bewijs’. Het arrest bevestigt aldus een eerdere uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg . Het hof van beroep benadrukt dat er voldoende andere ‘bewijzen’ moeten zijn Bijvoorbeeld gewichtige, bepaalde en met elkaar overeenstemmende vermoedens, getuigen en andere ondersteunende geschriften.

Dat het Hof van Beroep deze stelling bevestigt is een belangrijk signaal in de rechtspraak. Andere rechtbanken en hoven hoeven deze uitspraak niet te volgen, maar zij zullen zich er ongetwijfeld op inspireren als een gelijkaardige zaak zich zou aandienen.

Bron:
De Tijd


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag