28 november 2016

De aannemer ruwbouw staat in voor de bouwwerken van de dragende structuur van de woning. De aannemer ruwbouw kan zich in één of meerdere bouwsystemen specialiseren.

Taken van de aannemer
Tijdens de contractonderhandelingen kunnen ook andere aspecten van het bouwtraject aan de aannemer worden toegekend: grondwerken, dakwerken, aanleg van riolering, .... In sommige gevallen zal de aannemer in kwestie hiervoor een onderaannemer inschakelen.

Voor de bouw van de woning baseert de aannemer zich op de plannen, meetstaten en het lastenboek van de architect. De architect dient de meest recente versie van de plannen aan de aannemer te bezorgen.

De aannemer kan in overleg met de architect - en bouwheer - ook afwijken van het plannen of het lastenboek indien hij op een andere manier hetzelfde resultaat behaalt.

Wanneer de aannemer fouten in de plannen bemerkt, dient hij de architect hiervan op de hoogte te stellen. Ze zoeken dan samen uit welke oplossing het meest aangewezen is.

Offerte vragen
Je kunt pas offerte vragen wanneer je een definitief plan en een lastenboek of meetstaat hebt. De aannemer heeft de informatie in uit deze laatste twee documenten nodig om de exacte hoeveelheden en de te gebruiken materialen te bepalen. Slechts weinig aannemers zullen zonder deze documenten al een prijsopgave maken.

Een aannemer kan verschillende prijzen aanbieden: een uurprijs, een totaalprijs inclusief materialen. Let er op dat je aan iedere aannemer een zelfde manier van prijsopgave vraagt. Anders heb je geen vergelijkingspunt.

Contacteer voldoende aannemers voor een offerte. Zeker in goede periodes zal je lang niet van iedere aannemer een offerte ontvangen.

Wees je er ook van bewust dat het merendeel van de aannemers een orderboekje heeft dat meerdere maanden tot een jaar volgeboekt kan zijn. Verwacht dus niet dat de aannemer die je contacteer volgende maand al bij jou kan starten met de werken.

Vraag ook referenties op van de aannemer en ga enkele hiervan na. Pols bij deze bouwheren hoe de samenwerking met de aannemer verliep en welke kwaliteit van werk hij leverde.

Contract met aannemer
Leg in het contract dat je met de aannemer afsluit altijd een startdatum vast - maar maak hierbij een voorbehoud voor weerverlet - en laat de aannemer ook stipuleren hoeveel werkdagen hij nodig zal hebben om de woning te realiseren. Op die manier heb je altijd een been om op te staan wanneer de afgesproken termijnen niet worden nageleefd.

Bron:
Habitos

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag