5 april 2016

Binnen appartementsgebouwen worden de belangrijke beslissingen in de regel genomen door de algemene vergadering van mede-eigenaars. Toch kunnen de eigenaars ook zonder dat zo’n vergadering bijeengeroepen wordt bepaalde beslissingen nemen.

In principe is er binnen een appartementsgebouw jaarlijks één algemene vergadering van mede-eigenaars. Het kan gebeuren dat er zich enkele maanden na deze vergadering bepaalde werken opdringen in het gebouw. In dat geval biedt de wet de mogelijkheid daarover een beslissing te nemen zonder dat een algemene vergadering van mede-eigenaars moet worden bijeengeroepen.

In de appartementswet staat namelijk dat eigenaars binnen het gebouw de mogelijkheid hebben om schriftelijk beslissingen te nemen die normaal behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering en zonder dat de algemene vergadering bijeengeroepen wordt.

NIET VOOR ALLES

Deze mogelijkheid bestaat niet voor beslissingen waarvoor een authentieke akte nodig is of voor wijzigingen aan de statuten van het gebouw.

DE VOORWAARDEN

Bovendien moeten om zo’n beslissing te kunnen nemen alle mede-eigenaars het daarmee eens zijn. Ze moeten akkoord zijn met de werkwijze (schriftelijke beslissing) en het besluit in kwestie. Ze moeten dit ook schriftelijk bevestigen (via brief, mail of fax). Van deze schriftelijke beslissingen moeten door de syndicus notulen opgesteld worden.

Bron: Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag