3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Renovaties aan de gemene delen van een appartementsgebouw kunnen heel wat geld kosten. Denk daarbij maar aan het geval dat de gevel, het dak of de terrassen van het gebouw aan renovatie toe zijn. Is dat het geval dan kan dat een invloed hebben op je beslissing om al dan niet te kopen.

Kijk goed rond

Door goed rond te kijken in het gebouw kan je al heel wat zien omtrent de toestand van de gemene delen en of er daar dringend werken aan moeten gebeuren. Je kan je ook laten vergezellen door een aannemer of architect. Die hebben nu eenmaal vaak nog een beter zicht op de toestand van het gebouw.

Doe navraag

Je kan daarnaast ook vragen aan de verkoper of er werken gepland zijn in het gebouw. Je kan in de koopovereenkomst een opsomming laten opnemen van de werken die volgens hem zullen gebeuren aan de gemene delen en desgevallend afspreken dat de verkoper financieel moet tussenkomen in werken die hij niet opgaf. Je kan ook je licht eens opsteken bij andere eigenaars in het gebouw.

Kijk in de notulen

Je kan tevens de notulen opvragen van de algemene vergaderingen die de laatste drie jaren binnen het gebouw plaatsvonden. Beslissingen over werken aan de gemene delen van het gebouw worden nu eenmaal genomen door die vergadering. Als er zo’n beslissingen zijn genomen die nog moeten worden uitgevoerd, dan zal daar meteen melding van gemaakt worden in de notulen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer

Bijkomende kosten bij de aankoop van een huis!

Voor je een woning koopt, is het goed om een bepaald budget vast te leggen. Hou er rekening mee dat de aankoop van je nieuwe huis of appartement niet je volledige budget mag opslorpen. Er komen bij de aankoop van een pand ook heel wat andere kosten kijken. We sommen ze graag voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons