3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Renovaties aan de gemene delen van een appartementsgebouw kunnen heel wat geld kosten. Denk daarbij maar aan het geval dat de gevel, het dak of de terrassen van het gebouw aan renovatie toe zijn. Is dat het geval dan kan dat een invloed hebben op je beslissing om al dan niet te kopen.

Kijk goed rond

Door goed rond te kijken in het gebouw kan je al heel wat zien omtrent de toestand van de gemene delen en of er daar dringend werken aan moeten gebeuren. Je kan je ook laten vergezellen door een aannemer of architect. Die hebben nu eenmaal vaak nog een beter zicht op de toestand van het gebouw.

Doe navraag

Je kan daarnaast ook vragen aan de verkoper of er werken gepland zijn in het gebouw. Je kan in de koopovereenkomst een opsomming laten opnemen van de werken die volgens hem zullen gebeuren aan de gemene delen en desgevallend afspreken dat de verkoper financieel moet tussenkomen in werken die hij niet opgaf. Je kan ook je licht eens opsteken bij andere eigenaars in het gebouw.

Kijk in de notulen

Je kan tevens de notulen opvragen van de algemene vergaderingen die de laatste drie jaren binnen het gebouw plaatsvonden. Beslissingen over werken aan de gemene delen van het gebouw worden nu eenmaal genomen door die vergadering. Als er zo’n beslissingen zijn genomen die nog moeten worden uitgevoerd, dan zal daar meteen melding van gemaakt worden in de notulen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hypotheekvergelijking: Welk soort hypotheek past bij jou?

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten hypotheken die er bestaan en ben je nieuwsgierig waar je nu precies op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Lees meer

Alles wat je moet weten over verborgen gebreken in een huis

Opstijgend vocht is een typisch voorbeeld van verborgen gebreken in een huis. Hoe ga je op met deze problemen en wie is aansprakelijk?
Lees meer

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij