Welgestelde babyboomers doen vraag naar luxe-zorgaanbod stijgen

Tegen 2030 zal het aantal 65-plussers in Vlaanderen stijgen van 1,2 miljoen naar 1,6 miljoen. Dat is een toename van 33,33%. Vlaanderen wordt in sneltempo grijs. De vergrijzing doet de vraag naar woon-zorgoplossingen exponentieel toenemen. Toch telt ons landgedeelte slechts om en bij de 20.000 erkende assistentiewoningen. Hoewel het zorgvastgoed aan een inhaalbeweging bezig is, kan het aanbod de vraag niet bijhouden. Wie nu investeert in erkende assistentiewoningen, doet dan ook een veilige en waardevaste investering, met een meer dan behoorlijk rendement. Huurders vinden vormt geen probleem en zal dat de komende zestig jaar ook niet zijn. Om investeren nog aantrekkelijker te maken, bieden sommige ontwikkelaars ook een verhuurservice aan.

Investeren? Kies voor een erkende assistentiewoning Om de groei aan serviceflats te reguleren, besliste de Vlaamse overheid in 2013 om over te gaan tot een systeem van erkende assistentiewoningen. Wie een erkenningslabel wil krijgen, moet voldoen aan een aantal officiële criteria. Zo hebben bewoners van erkende assistentiewoningen een grote vorm van autonomie en vrijheid, en kiezen ze zelf van welke zorgen en diensten ze gebruikmaken. Ook voor investeerders biedt een erkenning alleen maar voordelen. Ze genieten van een vrijstelling van onroerende voorheffing en een fiscaal gunsttarief van 12% BTW, i.p.v. 21%. Bent u van plan om te investeren in zorgvastgoed? Opteer dan zeker voor een erkende assistentiewoning.

Nieuwe generatie assistentiewoningen
Ontwikkelaars zetten de laatste jaren steeds meer in op assistentiewoningen. De meeste daarvan zijn niet meer te vergelijken met de serviceflats van pakweg twintig jaar geleden. De nieuwe assistentiewoning voldoet aan de verwachtingen van de veeleisende babyboomers. Zij wensen services en zorg op maat, privacy en zeker geen betutteling. Daarnaast kiezen ze voor comfort en een aangename locatie met een goede bereikbaarheid, met alle voorzieningen in de buurt.

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons