Welgestelde babyboomers doen vraag naar luxe-zorgaanbod stijgen

Tegen 2030 zal het aantal 65-plussers in Vlaanderen stijgen van 1,2 miljoen naar 1,6 miljoen. Dat is een toename van 33,33%. Vlaanderen wordt in sneltempo grijs. De vergrijzing doet de vraag naar woon-zorgoplossingen exponentieel toenemen. Toch telt ons landgedeelte slechts om en bij de 20.000 erkende assistentiewoningen. Hoewel het zorgvastgoed aan een inhaalbeweging bezig is, kan het aanbod de vraag niet bijhouden. Wie nu investeert in erkende assistentiewoningen, doet dan ook een veilige en waardevaste investering, met een meer dan behoorlijk rendement. Huurders vinden vormt geen probleem en zal dat de komende zestig jaar ook niet zijn. Om investeren nog aantrekkelijker te maken, bieden sommige ontwikkelaars ook een verhuurservice aan.

Investeren? Kies voor een erkende assistentiewoning Om de groei aan serviceflats te reguleren, besliste de Vlaamse overheid in 2013 om over te gaan tot een systeem van erkende assistentiewoningen. Wie een erkenningslabel wil krijgen, moet voldoen aan een aantal officiële criteria. Zo hebben bewoners van erkende assistentiewoningen een grote vorm van autonomie en vrijheid, en kiezen ze zelf van welke zorgen en diensten ze gebruikmaken. Ook voor investeerders biedt een erkenning alleen maar voordelen. Ze genieten van een vrijstelling van onroerende voorheffing en een fiscaal gunsttarief van 12% BTW, i.p.v. 21%. Bent u van plan om te investeren in zorgvastgoed? Opteer dan zeker voor een erkende assistentiewoning.

Nieuwe generatie assistentiewoningen
Ontwikkelaars zetten de laatste jaren steeds meer in op assistentiewoningen. De meeste daarvan zijn niet meer te vergelijken met de serviceflats van pakweg twintig jaar geleden. De nieuwe assistentiewoning voldoet aan de verwachtingen van de veeleisende babyboomers. Zij wensen services en zorg op maat, privacy en zeker geen betutteling. Daarnaast kiezen ze voor comfort en een aangename locatie met een goede bereikbaarheid, met alle voorzieningen in de buurt.

Bron:
Zimmo


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag