Koudegolf: 5 voorzorgen om je huis te beschermen!

De polaire temperaturen die we op dit moment meemaken, zijn eerder ongewoon en stellen onze woningen op de proef. Hoe wapen je je tegen elk gevaar? We bekijken het samen met jou!

1. De verwarming


Uiteraard draait die op volle toeren. Om problemen bij het heropstarten te vermijden, raden we aan ze dag en nacht te laten draaien, met een waakvlam ‘s nachts om te vermijden dat de temperatuur te laag wordt. Wanneer je een hout- of pelletkachel hebt, kies dan enkel voor brandstof van de hoogste kwaliteit en zorg ervoor dat je de assen uit elke hoek opruimt. Als je schouw slechts bestaat uit een buis die naar buiten gaat, weet dan dat de schouw vegen absoluut niet moeilijk is en dat je het daarvoor noodzakelijke materiaal snel terugverdient. Om verzekeringsredenen laat je best wel een foto trekken tijdens de operatie. Zorg tenslotte ook voor voldoende ventilatie.

2. Het water


Wanneer je waterleidingen blootliggen en niet geïsoleerd zijn, loop je het risico dat ze stuk vriezen. Of ze nu langs buiten lopen of op zolder, denk eraan om ze te isoleren!

3. De sneeuw op het dak


Sneeuw kan zwaar weten op het dak en verzwakt de structuur. We denken daarbij vooral aan tuinhuisjes en andere garages waarvan het dak niet zo robuust is als dat van je huis. Wanneer je eraan kan, is de sneeuw van het dak vegen een goed idee om de structuur van dit soort gebouwen te ontlasten.

4. De sloten smeren


Smeer sloten (eventueel met vaseline) om bevriezingsrisico te vermijden. Wanneer een slot al bevroren is, wring dan vooral niet! Je kan het ontdooien met een haardroger of met brandalcohol. Een andere oplossing: de sleutel opwarmen met een aansteker en dan zachtjes in  het slot steken.

5. Haal alles binnen wat kan bevriezen


We denken aan de hogedrukreiniger, je flessen appelsap, je wijn of andere toestellen die niet tegen vorst kunnen. Laat ze niet staan in een ruimte waarin het kan vriezen!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Vlaamse regering wil verkoop van vastgoed digitaliseren tegen eind 2022: "Verkoop kan dan in paar werkdagen rond zijn"

Als je vandaag een huis of appartement koopt of verkoopt, dan komt er heel wat opzoekingswerk bij kijken. De Vlaamse overheid vindt het hoog tijd om de papieren rompslomp te vereenvoudigen. De aankoop van vastgoed duurt nu vaak maanden. Volgens minister-president Jan Jambon (N-VA) zal het in de toekomst een kwestie zijn van een paar dagen. 
Lees meer

Digitaal paspoort van uw woning bevat steeds meer informatie!

Met de woningpas heeft uw huis of nieuwbouwappartement een eigen digitaal paspoort. Sinds kort vindt u er een overzicht van de uitgevoerde renovatiewerken en kunt u zelf werken toevoegen.
Lees meer

Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.
Lees meer

Zo hou je je rookmelders in topvorm voor een brandveilige thuis!

87% van de Belgen heeft minstens één rookmelder in huis. Dat blijkt uit een onderzoek van smarthomefabrikant Netatmo. Nochtans is het in België sinds begin 2020 voor iedereen verplicht om thuis de nodige rookmelders te installeren. Bovendien weet 13% van de deelnemers niet of hun exemplaar wel correct werkt. Met deze maatregelen hou je het veilig.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons