Koudegolf: 5 voorzorgen om je huis te beschermen!

De polaire temperaturen die we op dit moment meemaken, zijn eerder ongewoon en stellen onze woningen op de proef. Hoe wapen je je tegen elk gevaar? We bekijken het samen met jou!

1. De verwarming


Uiteraard draait die op volle toeren. Om problemen bij het heropstarten te vermijden, raden we aan ze dag en nacht te laten draaien, met een waakvlam ‘s nachts om te vermijden dat de temperatuur te laag wordt. Wanneer je een hout- of pelletkachel hebt, kies dan enkel voor brandstof van de hoogste kwaliteit en zorg ervoor dat je de assen uit elke hoek opruimt. Als je schouw slechts bestaat uit een buis die naar buiten gaat, weet dan dat de schouw vegen absoluut niet moeilijk is en dat je het daarvoor noodzakelijke materiaal snel terugverdient. Om verzekeringsredenen laat je best wel een foto trekken tijdens de operatie. Zorg tenslotte ook voor voldoende ventilatie.

2. Het water


Wanneer je waterleidingen blootliggen en niet geïsoleerd zijn, loop je het risico dat ze stuk vriezen. Of ze nu langs buiten lopen of op zolder, denk eraan om ze te isoleren!

3. De sneeuw op het dak


Sneeuw kan zwaar weten op het dak en verzwakt de structuur. We denken daarbij vooral aan tuinhuisjes en andere garages waarvan het dak niet zo robuust is als dat van je huis. Wanneer je eraan kan, is de sneeuw van het dak vegen een goed idee om de structuur van dit soort gebouwen te ontlasten.

4. De sloten smeren


Smeer sloten (eventueel met vaseline) om bevriezingsrisico te vermijden. Wanneer een slot al bevroren is, wring dan vooral niet! Je kan het ontdooien met een haardroger of met brandalcohol. Een andere oplossing: de sleutel opwarmen met een aansteker en dan zachtjes in  het slot steken.

5. Haal alles binnen wat kan bevriezen


We denken aan de hogedrukreiniger, je flessen appelsap, je wijn of andere toestellen die niet tegen vorst kunnen. Laat ze niet staan in een ruimte waarin het kan vriezen!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons