Zwembanen in opmars maar welk budget moet je voorzien?

Zwembanen bestaan in alle lengtes, van 6 tot 30 meter, al zijn de meeste modellen 15 tot 20 meter lang en over het algemeen tussen de 3 en 5 meter breed.

Zwembanen zijn er ook in alle soorten: bovengronds en van hout, begraven en gemetseld, in polyester…. Wat de afwerking betreft, is natuurlijk alles mogelijk: hout, glad beton (pas op, het glijdt!), stenen…. Alles hangt af van je budget en van de plaatsing. Dat kan bijvoorbeeld ook binnen.

Een kleine tuin?

Heb je maar een kleine tuin? Weet dan dat het perfect mogelijk is om een tegenstroomsysteem te installeren. Dan kan je net als een zalm tegen de stroom inzwemmen zonder dat je een groot bad nodig hebt. Als de pomp krachtig genoeg is, kan je zelfs ter plaatse blijven zwemmen.

Nadelen

Stedenbouwkundig kan een zwembaan voor problemen zorgen. Bovendien is het lastig om met twee baantjes te trekken, zeker als de andere persoon rustig wil peddelen.

Budget

Hoewel smaller dan een traditioneel zwembad, is een zwembaan niet veel goedkoper. Integendeel: prijzen starten bij € 10.000 voor zelfbouwmodellen en ongeveer € 50.000 voor banen die gemetseld zijn.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons