Isoleer je zoldervloer in 3 stappen

Voorkom energieverlies langs je zolder. Met dit stappenplan heb je in geen tijd een perfect geïsoleerde vloer.

Mineralen wollen kunnen je huid, ogen en luchtwegen irriteren. Verlucht daarom de ruimte zo goed mogelijk. Draag ook kledij die zoveel mogelijk huid bedekt en een mondmasker.

Stap 1: maak een lattenstructuur
- Maak de ondergrond proper is.
- Bevestig over de hele lengte van de ruimte houten balkjes met slagpluggen. Laat een afstand van 30 centimeter tussen de balkjes.
- Gebruik een spie om de balken te ondersteunen indien de ondergrond niet recht is.
- Elektriciteitsleidingen en andere voorzieningen werk je eventueel weg tussen de latten.

Stap 2: isolatie aanbrengen
- Doe de isolatierollen pas open op zolder.
- Gebruik een gekarteld mes om de banen op maat te snijden. Neem een centimeter groter dan de werkelijke ruimte tussen de balkjes. Het is beter dat de isolatie spant.
- Kies je voor kleikorrels? Strooi deze dan tussen de balkjes. 

Stap 3: vloer afwerken
- Meestal worden er OSB-platen gebruikt om af te werken. Leg de platen op de houten structuur en schroef vast.
- Met een decoupeerzaag zaag je de platen op maat. 

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons