29 juni 2013

De rente voor een hypothecaire lening in België zal de komende maanden fors stijgen. Dat is slecht nieuws voor mensen met een variabele lening en voor wie een nieuwe lening wil afsluiten, zo staat woensdag in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De hogere rentes komen er door de stijging van de internationale langetermijnrentes, zo luidt het. Het is moeilijk te voorspellen hoe groot de stijging van de hypothecaire rente precies zal zijn.

‘De tijd van goedkope hypotheekrentes is sowieso voorbij’, zegt economieprofessor Pascal Paepen. ‘Vroeger gaven de banken goedkope woonleningen, zolang de klant maar een ander winstgevend product kocht. Maar sinds de strengere internationale regelgeving voor banken gaat dat niet meer.’

De rentes op de spaarboekjes zullen niet meteen stijgen, omdat die afhangen van de kortetermijnrente die de Europese Centrale Bank vastlegt. En die is niet gestegen.

Bron:
De Standaard


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag