Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

1. Het is slecht voor het milieu: waar, maar niet zo slecht als gedacht


De koelvloeistoffen die gebruikt worden in airco’s zijn extreem schadelijk voor het milieu!” Dat horen we vaak. En het klopt, de vloeistoffen zijn inderdaad schadelijk, maar ze worden gebruikt in een gesloten circuit. Als de airco dus goed afgedicht is, is er dus geen uitstoot op dat vlak. Airco’s verbruiken daarentegen wel veel elektriciteit. Aangezien stroom niet altijd groen is, kan er daar dus wel een schadelijk effect optreden…

2. Het is buiten warmer als we airco gebruiken: waar


Dat is natuurlijk veel voelbaarder in een stedelijke omgeving. De luchtwissels verdrijven de warmte binnenshuis. In drukbevolkte wijken waar veel airco’s geïnstalleerd zijn, kunnen er zo dus “hitte-eilanden” ontstaan…

3. Ze verbruiken heel veel elektriciteit: waar… en niet waar!


Het hangt allemaal af van het model dat je koopt. Vaste airco’s met warmtepomp hebben een veel lager verbruik. Een omkeerbare airco kan in de winter zelfs wat helpen besparen, doordat het een voordelige verwarming is, die ook nog eens even efficiënt is als de elektrische verwarmingstoestellen op de markt.

4. Ze zijn slecht voor de gezondheid: waar… en niet waar!


Het is een kwestie van gebruik. De airco op 18 graden zetten als het buiten 30 graden is, is vragen om problemen. Let er ook op dat airco de lucht droger maakt, wat tot keelpijn en geïrriteerde ogen kan leiden. Gebruik je gezond verstand en alles komt goed!

Daarbij, de filters waarmee sommige airco’s zijn uitgerust verwijderen giftige dampen uit de buitenlucht, wat dan weer heel positief kan zijn voor mensen met allergieën! Weet ook dat sommige airco’s gebruikt kunnen worden als luchtontvochtiger in te vochtige huizen (vooral in de winter).

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer

Ben jij helemaal mee? Dit zijn dé tuintrends van 2020!

Dat 2020 de zomer van de staycation wordt, is ondertussen al wel duidelijk. Gelukkig moet je niet de halve wereld afreizen om zorgeloos te kunnen genieten en helemaal tot rust te komen. Dat kan ook gewoon in je eigen achtertuin. Met de tuintrends van 2020 tover je je tuin eenvoudig om tot je eigen stukje paradijs.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons