VR breekt door in de bouwsector

De sector lijkt deze technologie meer en meer te omarmen, waardoor je al door je badkamer, woning en/of nieuwbouw loopt, zonder dat de eerste steen gelegd is.

De waarde van VR


Heel wat architecten gaan tegenwoordig aan de slag met VR en de bedrijven die aan de slag zijn met 3D-modellen zijn niet meer te tellen. Een positieve ontwikkeling die dan misschien nog wel in de kinderschoenen staat, maar wel perspectieven opent. Je neemt als consument immers betere beslissingen en kunt het eindresultaat ervaren, zodat je heldere keuzes kunt maken. Uiteraard helpt het ook architecten hun klanten te overtuigen van bepaalde ontwerpen, net zoals bouwbedrijven en promotoren er baat bij hebben. Een virtueel huis waarin je kunt ronddwalen verkoopt makkelijker dan een steriele maquette.

Deze maquettes zijn vaak klein, niet erg gedetailleerd en bieden maar een eenzijdig beeld. Bovendien vallen ze amper aan te passen. Met Virtual Reality behoren deze problemen tot de verleden tijd. In enkele muisklikken pas je als architect het ontwerp aan en kan de klant in realtime de impact van de wijzigingen bekijken. Veel meer dan een softwareprogramma, een krachtige computer en een VR-bril is er niet nodig.

Kies voor een architect die mee is


Heel wat architecten zijn al overstag gegaan en als consument kun je dan ook bewust kiezen voor een partner die mee is met deze technologie. 3D-renders zijn al een eerste stap, maar virtual reality gaat nog een stuk verder. Je loopt virtueel in je nieuwe woning rond of kunt perfect de geplande verbouwingen bekijken. Op basis van deze ervaring kun je in samenspraak met de architect of bouwheer nog steeds bijsturen, tot de realisatie helemaal naar wens is.

Wil je een beter beeld op de toekomstige mogelijkheden van je woning, informeer dan bij je architect naar de mogelijkheden van VR. Het is zeker een factor in de keuze die kan meespelen bij de keuze van je architect, je leverancier of het bouwbedrijf waar je mee in zee gaat.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons