Social media in de vastgoedsector: een video-interview met Phillip Smits, CEO van Blauwhoed


De vastgoedsector maakt zware tijden mee. Niet alleen een omslag van product- en verkoopdenken, naar marketingdenken. Neen, de consument wil meer zien en ruikt bloed. Het is soms bijna lachwekkend hoe de vastgoedsector een consument denkt te kunnen vangen voor zomaar een woning van drie tot vijf ton.. of meer. Neen met ‘even een sociale media-training’ krijg je de hoofden niet gericht op een nieuwe strategische aanpak met resultaat. Deze zal toch grotendeels vanuit het hogere management moeten komen met visie. Een operationele visie. En sociale media? Dat is geen trucje maar zit tussen de oren. Het is een mentaliteit. De gemakzucht druipt er soms vanaf want.. ‘.. er moet vandaag nog een tweet uit..’.  Stel geen vraag na 17 uur via de sociale netwerken want.. en het nieuws van juni 2010? Da’s bijna een jaar geleden. De consument die op Facebook een vraag stelt moet maar gewoon even bellen en.. ‘Ja, hallo, we verkopen nog steeds gewoon woningen met een bouwbord en brochures,  dus waarom zouden wij anders doen?‘ Het ergste is de e-commercemanager die wakker schrikt en massaal wat termen de organisatie ingooit. Als het management maar niet doorheeft dat hij al veel eerder in actie had moeten komen.

Vastgeroeste aanpak
Vooral broeiend op die gelikte folder en een duur bouwbord. Usability voor het web, zoekmachinemarketing en conversie lijken vooral bijzaak. De gehele online aanpak lijkt vooral bijzaak. Reclameburootjes die er sind kort ook ‘online’ en ‘social’ bij doen lijken de vastgoed-manager eenvoudig te kunnen vangen met ‘u moet vooral iets met sociale media gaan doen’. En dat ‘iets’ kent maar weinig fundament met grote gevolgen. Is de organisatie voorbereid op de snelheid en impact van sociale media. Die standaardwebsite, de zwakke content, de online reclamebrochures, de onvindbaarheid van het project, de zwakke beleving, branding en gebrek aan nieuwe online middelen. Wordt ons nieuwbouwproject op de lokale portals kritisch bediscussieerd? Monitoren? Viraal effect? Branding? Social search? Boeien & Binden? Betrouwbaarheid? Beleving? Actieve social media marketing? Andere tone-of-voice? Social content?
We hebben deze case al veel eerder gezien. De uitgeversbranche, financiële sector en reissector ging deze sector reeds voor.

Zit de woningmarkt echt vast of zit er weinig innnovatie in de media-aanpak?
Met wat bij elkaar geknipte standaard componenten lijkt de online huize(n)koper warm te moeten lopen voor zijn of haar duurste aankoop ooit. En dan ook nog eens tegenwind bij de financiering,  beperkingen in hypotheekvormen en het bestaande huis dat minder waard wordt. Het merkwaardige is dat bij een juiste aanpak de leads welzeker binnenstromen.

Er is hoop
We interviewen Phillips Smits. CEO van Blauwhoed en jong van geest. Naast CEO is hij  fanatieke twitteraar en samen met Daan van der Vorm een van de weinige CEO’s in de vastgoedsector die vanuit de top -met lef- het voorbeeld durft te geven. Hij tweet en heeft een uitgesproken visie over de toekomst van het vastgoed en de hernieuwde online aanpak. Een visie die hij in een kort interview operationeel kan maken. 

 


Gerelateerde artikels

Wil je een woning met erfdienstbaarheid kopen of verkopen?

Een woning verkopen met erfdienstbaarheid kan vaak intimiderend klinken. Wat is dat eigenlijk, erfdienstbaarheid? Welke soorten bestaan er allemaal? En heeft de erfdienstbaarheid dan ook invloed op de verkoop?
Lees meer

Een huis verkopen in het buitenland, hoe doe je dat?

Stel: een aantal jaar geleden heb je als investering een vakantiehuis in het buitenland gekocht. Nu besef je echter, en dat kan om verschillende redenen zijn, dat dat huis een beetje een blok aan je been is geworden. 
Lees meer

Wil je je sociale woning verkopen?

Een sociale woning is voor velen een kans op stabiliteit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je situatie nooit kan veranderen. Sommigen krijgen de opportuniteit om ver van huis te werken, bij anderen wordt het gezin dan weer wat te groot.
Lees meer

Verkoop je je nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning verkopen is een uitzonderlijke situatie. Bijna niemand verwacht immers om zo snel na de aankoop of bouw van een huis dat huis weer te moeten verkopen. 
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons