Social media in de vastgoedsector: een video-interview met Phillip Smits, CEO van Blauwhoed


De vastgoedsector maakt zware tijden mee. Niet alleen een omslag van product- en verkoopdenken, naar marketingdenken. Neen, de consument wil meer zien en ruikt bloed. Het is soms bijna lachwekkend hoe de vastgoedsector een consument denkt te kunnen vangen voor zomaar een woning van drie tot vijf ton.. of meer. Neen met ‘even een sociale media-training’ krijg je de hoofden niet gericht op een nieuwe strategische aanpak met resultaat. Deze zal toch grotendeels vanuit het hogere management moeten komen met visie. Een operationele visie. En sociale media? Dat is geen trucje maar zit tussen de oren. Het is een mentaliteit. De gemakzucht druipt er soms vanaf want.. ‘.. er moet vandaag nog een tweet uit..’.  Stel geen vraag na 17 uur via de sociale netwerken want.. en het nieuws van juni 2010? Da’s bijna een jaar geleden. De consument die op Facebook een vraag stelt moet maar gewoon even bellen en.. ‘Ja, hallo, we verkopen nog steeds gewoon woningen met een bouwbord en brochures,  dus waarom zouden wij anders doen?‘ Het ergste is de e-commercemanager die wakker schrikt en massaal wat termen de organisatie ingooit. Als het management maar niet doorheeft dat hij al veel eerder in actie had moeten komen.

Vastgeroeste aanpak
Vooral broeiend op die gelikte folder en een duur bouwbord. Usability voor het web, zoekmachinemarketing en conversie lijken vooral bijzaak. De gehele online aanpak lijkt vooral bijzaak. Reclameburootjes die er sind kort ook ‘online’ en ‘social’ bij doen lijken de vastgoed-manager eenvoudig te kunnen vangen met ‘u moet vooral iets met sociale media gaan doen’. En dat ‘iets’ kent maar weinig fundament met grote gevolgen. Is de organisatie voorbereid op de snelheid en impact van sociale media. Die standaardwebsite, de zwakke content, de online reclamebrochures, de onvindbaarheid van het project, de zwakke beleving, branding en gebrek aan nieuwe online middelen. Wordt ons nieuwbouwproject op de lokale portals kritisch bediscussieerd? Monitoren? Viraal effect? Branding? Social search? Boeien & Binden? Betrouwbaarheid? Beleving? Actieve social media marketing? Andere tone-of-voice? Social content?
We hebben deze case al veel eerder gezien. De uitgeversbranche, financiële sector en reissector ging deze sector reeds voor.

Zit de woningmarkt echt vast of zit er weinig innnovatie in de media-aanpak?
Met wat bij elkaar geknipte standaard componenten lijkt de online huize(n)koper warm te moeten lopen voor zijn of haar duurste aankoop ooit. En dan ook nog eens tegenwind bij de financiering,  beperkingen in hypotheekvormen en het bestaande huis dat minder waard wordt. Het merkwaardige is dat bij een juiste aanpak de leads welzeker binnenstromen.

Er is hoop
We interviewen Phillips Smits. CEO van Blauwhoed en jong van geest. Naast CEO is hij  fanatieke twitteraar en samen met Daan van der Vorm een van de weinige CEO’s in de vastgoedsector die vanuit de top -met lef- het voorbeeld durft te geven. Hij tweet en heeft een uitgesproken visie over de toekomst van het vastgoed en de hernieuwde online aanpak. Een visie die hij in een kort interview operationeel kan maken. 

 


Gerelateerde artikels

Mag je zelf je woning verkopen, ook al heb je een makelaar?

Wil je je huis of appartementje aan de kust verkopen nu de vastgoedmarkt in de lift zit? Misschien overweeg je dan met een vastgoedmakelaar in zee te gaan. Handig: je hoeft zelf geen bezichtigingen te organiseren of documenten in orde te brengen. Samenwerken met een makelaar is niet zo moeilijk: je ondertekent samen een contract en je makelaar gaat aan de slag om de verkoop te realiseren.
Lees meer

Kan je makelaar je huis in jouw naam verkopen?

Je doet een beroep op een vastgoedmakelaar voor de verkoop of verhuur van je huis of appartement. Mag de makelaar dan zelf beslissen om de verkoops- of verhuurovereenkomst in jouw naam en voor jouw rekening te ondertekenen?
Lees meer

5 tips voor een succesvolle home-staging!

Het is bewezen dat een woning die te koop of te huur staat meer kans heeft om de aandacht te trekken als deze wordt uitgelicht met professioneel ogende foto’s die onder meer de illusie van grotere volumes wekken.
Lees meer

Veel gestelde vragen rond het Coronavirus: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedmarkt?

Zoals vele sectoren, ondervindt ook de vastgoedsector hinder door het coronavirus. Maar wat betekent dit voor jou? Enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons