Recordaantal Vlamingen heeft budgetmeter voor energie

Meer dan 44.000 Vlaamse gezinnen zijn momenteel op een budgetmeter aangewezen voor hun elektriciteitsvoorziening. 27.000 hebben er een voor gas. Een absoluut record, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Uit cijfers die Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a), blijkt dat nooit zo veel Vlaamse gezinnen een budgetmeter hebben voor elektriciteit en gas. 

Het begript dateert uit 2005. Wie er niet in slaagt de energiefactuur te betalen, kan in samenwerking met het OCMW een betaalplan uitwerken. Op regelmatige basis kan je dan bij het OCMW een kaart opladen, die in de budgetmeter op de elektriciteitskast wordt ingebracht. Hierdoor wordt ongebreideld verbruik ontmoedigd. 

Sinds de invoering is het aantal gebruikers voortdurend gestegen. In 2010 waren er 41.200 gezinnen met een budgetmeter voor elektriciteit, in 2012 waren dat er al 44.039. Bij de budgetmeters voor aardgas is de stijging nog significanter: eind 2012 waren er 27.232 budgetmeters, een stijging van 50 procent tegenover 2010.

Bron:
De Tijd

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons