Lijfrente: een nieuwe formule om niet meer te hopen op het overlijden!

Wanneer oudere huiseigenaars moeite hebben om rond te komen, kunnen ze hun hun goed verkopen op lijfrente. Ze behouden dan het vruchtgebruik behouden, incasseren een mooie som (het boeket) en strijken maandelijks een bedrag op (de rente) waarmee het grootste deel van hun kosten gedekt zouden moeten zijn. Maar het heeft ook een zeer cynisch kantje…

De koper hoopt simpelweg dat de verkopers zo snel mogelijk overlijden, om een zo groot mogelijke meerwaarde te kunnen realiseren… U ziet dus het cynisme van de formule, maar ook de risico’s die het met zich meebrengt: Jeanne Calment, de oudste mens ooit, heeft de koper van haar huis overleefd!

Het is daarom dat Century 21 Ever One een nieuwe formule lanceert in België: de ‘Happy’ lijfrente. Sylvain Couchant, die samen met zijn echtgenote Gaëlle Maerschalck aan het hoofd staat van het agentschap, legt uit: “We zorgen ervoor dat de verkoper in zijn woning kan blijven wonen zolang hij wil. Daarnaast zorgen we ervoor dat hij zijn levensstijl kan verbeteren doordat hij meteen de volledige verkoopsom krijgt.” Of hoe u zich een comfortabele levensstijl garandeert in de herfst van het leven…

En voor de koper?

“U ontmoet de toekomstige huurder voor de aankoop van het goed. U ontvangt maandelijks huurgeld dat onder de partijen overeengekomen is, en u heeft geen last van leegstand, aangezien de verkoper zo lang mogelijk in zijn huis wil blijven,” legt Sylvain uit. Gaëlle vult aan: “We keren de trend om en de koper hoopt dat de verkoper zo lang mogelijk leeft.”

Sylvain concludeert: “Het is een formule die we al heel wat gebruikt hebben de laatste tijd, het was een groot succes. De investeerder krijgt een zekere belegging en de verkoper geniet van zijn goed.”

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Wat zijn successierechten en welke impact hebben ze op je erfenis?

Successierechten, of erfbelasting, zijn een vorm van belasting op de waarde van de gekregen goederen bij een erfenis. 

Niemand houdt van belastingen, zeker niet wanneer ze komen kijken bij een erfenis van een ouder of een naaste. Jammer genoeg kan je er echter niet aan onderuit en is het dus best om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.
Lees meer

Je hebt onroerend goed geërfd. Wat nu? Hoe zit het met de successierechten?

Erven is steeds een tweesnijdend zwaard. Een situatie van krijgen en verliezen. Omdat velen in zo’n zware periode geen zin hebben om een lastig verkoopproces door te maken helpen wij je graag een handje met alles op een rijtje te zetten.
Lees meer

Vastgoed schenken: hoe komt het dat de cijfers momenteel zo hard stijgen?

Schenkingen van vastgoed zijn dit jaar sterk gestegen en dat zou te maken hebben met de gezondheidscrisis.
Lees meer

Een huis verkopen aan één van je kinderen: de valkuilen!

Als ouder overweeg je om je huis of appartement te verkopen aan één van je kinderen. Hou er dan rekening mee dat je andere kinderen hier later weleens moeilijk over kunnen doen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons