Lambrisering: de comeback in België

Het grote voordeel van lambrisering is dat het kan voor muren, plafonds en de binnenkant van daken. Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar: geborsteld, glad, ruw gezaagd, gevernist, geverfd. Kies je voor grijs of zelfs wit, zal het de sfeer verzachten. Donkere kleuren zijn dan weer warm en stijlvol.

Voordelen van lambrisering

Naast het puur decoratieve aspect biedt deze vorm van bekleding ook het voordeel van geluids- en warmte-isolatie. Het kan ook gebruikt worden om een beschadigde muur te renoveren, op voorwaarde dat deze vrij is van vochtproblemen. Daarnaast wordt lambrisering vaak gebruikt om elektrische kabels of zelfs kleine buizen te bedekken.

De bekleding is niet alleen van hout
Houten lambrisering is natuurlijk het “edelst”. Het is verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, maar ook in verschillende soorten.

En PVC?

PVC is goedkoper dan hout en bovendien gemakkelijk in onderhoud. In vochtige ruimtes is PVC natuurlijk meer aan te raden.

Tot slot is er ook lambrisering met coating op de markt, bestaande uit houtvezels en bedekt met een laag die de look van hout nabootst. Deze soort is ook beschikbaar in een waterdichte versie.

Hoe installeer ik het?

Wat de installatie betreft: lambrisering kan op latten worden gespijkerd, aan een steun worden geklikt, aan een muur worden gelijmd of op de vloer worden gelegd in de vorm van platen. Hou er rekening mee dat een horizontale installatie een gevoel van ruimte geeft, wat voor kleine ruimtes wordt aanbevolen. Een verticale installatie vergroot dan weer een ruimte met een lage plafondhoogte op de visuele manier.

Een gouden raad…

Hout zet uit. Bewaar het 2 tot 3 weken in de kamer die je gaat behandelen alvorens met de plaatsing te starten.

Bron
ImmovlanGerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons