26 oktober 2013

KoBra, de herinrichting van de Gentse binnenstad met de niet bij iedereen geliefde stadshal als blikvanger, is genomineerd voor een Mapic Award in Cannes. Mapic is de invloedrijkste vastgoedbeurs in Europa.

KoBra omvatte de heraanleg van de Korenmarkt, het Emile Braunplein, de Belfortstraat en hun omgeving vanaf 2009. De werken in het kader van KoBra begonnen in 2009 en zijn grotendeels voltooid.

De stad wil met KoBra nog meer ruimte om te wandelen, te winkelen en te bezichtigen. De Korenmarkt en het Emile Braunplein liggen op wandelafstand van elkaar en zijn als één geheel ontworpen. Eén van de krachtlijnen van project KoBra was de bouw van de controversiële stadshal op het Emile Braunplein als centrale ontmoetingsplaats en locatie voor tal van evenementen.

Vroeger was het Emile Braunplein volledig volgebouwd. Na de afbraak van de woningen in de jaren ’60 kwam er op initiatief van het stadsbestuur tijdelijk een bovengrondse parking. De plannen om een ondergrondse parkeergarage te bouwen, werden door de Gentenaars in 1997 in een referendum weggestemd.

De architecten van het KoBra-project en de Stadshal waren Robbrecht & Daem & Marie-José Van Hee. Het Masterplan Torenrij Gent vormde de basis voor het ontwerp en de uitvoering.

Dit jaar waren er een recordaantal inzendingen voor de Mapic Awards. Er werden er uiteindelijk 27 genomineerd in acht categorieën. KoBra is het enige Belgische project dat dit jaar in de prijzen kan vallen.

In haar categorie moet Gent het opnemen tegen een Frans en een Brits project: St. Lazare Paris (voorgesteld door Klépierre) en Trinity Leeds (voorgesteld door Land Securities. De Awards worden uitgereikt op 14 november in Cannes. De beurs loopt van 13 tot 15 november.

Bron:
De Tijd


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag