De interieur kleurentrends voor 2015

Een nieuw jaar, nieuwe trends. Ook voor je interieur en wel bepaald de kleuren die we daar in 2015 zullen gebruiken. Met deze kleuren doe je dit jaar niets verkeerd.

Gele metaalkleuren
Goud, koper en andere geelachtige metaalkleuren overleefden de jaarwisseling en blijven het ook dit jaar goed doen. AkzoNobel zet die stelling kracht bij door koper-oranje als dé kleur voor 2015 uit te roepen.

Met deze metaalkleuren creëer je een industrieel interieur. Je hoeft ze daarom nog niet in de volledige ruimte toe te passen. Het vraagt al wel wat durf om ze gewoon nog maar als accentkleur te gebruiken. Een veiliger alternatief is oker. Het brengt dynamiek en verlicht het interieur.

Gecombineerd met grijs komt oker heel elegant over. Gekoppeld met violet geef je je interieur een glamoureuze toets.

Blauwtinten
De afgelopen jaren waren blauw en nautische kleuren vaste waarden. Histor bevestigt en verlengt die trend en zet blauwtinten opnieuw op het voorplan voor 2015. Als reden voert Histor op dat we positiever in het leven staan. We gaan daarbij op zoek naar kleurencombinaties die onze beleving stimuleren.

Indigo, inktblauw of kobalt in combinatie met wit geven een frisse toets aan je interieur.

Zwart-wit
Elegant, sober en tijdloos, het huwelijk tussen zwart en wit is een vaste waarde. De kleuren kunnen in de meest uiteenlopende grafische motieven terugkomen op kussens, gordijnen, tapijt of muurbekleding.

Marsala
Wil je helemaal op veilig spelen? Ga dan voor Marsala. Pantone, de internationale organisatie achter de gelijknamige kleurenwaaier riep deze roodbruine aardekleur uit tot de kleur voor 2015.

Het is een stevige, maar stijlvolle kleur met een universele aantrekkingskracht die zich vlot laat toepassen in de kleding, het interieur en design. Lees meer over de mogelijkheden van Marsala.

Bron:
Hebbes.be en Habitos.be

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons