15 mei 2016

Iedereen met een beetje kennis van zijn familiegeschiedenis zal het beamen: mensen zijn honkvaster dan je denkt en blijven meestal in de streek van hun voorouders wonen. Je huidige woonplaats verraadt dus in de meeste gevallen je afkomst. Maar blijft dat ook zo?

Waar komt jouw familie vandaan?

Een leuke tool om te weten te komen of jij ook uit een honkvaste familie afstamt, vind je via deze link. Tik je achternaam in en kijk waar je naamgenoten wonen. De kans is heel groot dat het in de streek is waar jij nu woont.

Belg verhuist steeds vaker

Toch moet het gezegd, de Belg verhuist steeds vaker van de ene gemeente naar de andere. Op 20 jaar tijd is het aantal verhuizingen van de ene gemeente naar de andere met maar liefst 38% toegenomen. Het zijn voornamelijk de Brusselaars en de Walen die verhuislustig zijn. De gemiddelde Vlaming blijft toch eerder honkvast.

Nog een paar weetjes…

  • Mensen verhuizen gemiddeld 7x in hun leven
  • 1 Belg op 20 woont in het buitenland en het aantal neemt toe
  • Nederlanders zijn verhuislustiger dan Belgen
  • Belgen wonen gemiddeld 30 jaar onder hetzelfde dak
  • Belg pendelt liever langer dan te verhuizen voor z’n job

Bron: Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag