24 augustus 2018

Je koopt een huis of appartement dat niet meer bewoond is. In het huis bevindt zich alleen nog een hoop rommel. Kan je dan van de verkopers verwachten dat ze de woning tegen het verlijden van de notariële akte proper maken? Hoe ga je daarbij te werk?

Als je een huis of appartement koopt uit een erfenis of een echtscheiding gebeurt het maar al te vaak dat daar op het moment dat je het bezichtigt nog een hoop rommel staat. Kan je eisen dat de verkopers die alsnog verwijderen?

Maak goede afspraken
Je kan discussies op dit vlak vermijden door in de compromis hieromtrent een regeling te treffen. Meer bepaald kan je daarin opnemen dat de verkoper zich ertoe verbindt het onroerend goed leeg en opgekuist te leveren. Je kan meteen een welbepaald bedrag als schadevergoeding afspreken dat de verkoper je moet betalen als hij zich niet aan deze verplichting houdt.

En anders?
Als er niets in de compromis staat over het leegmaken en opruimen van de woning, riskeer je als koper aan het kortste eind te trekken. De verkoper moet dan allicht niet opruimen en de rommel ook niet uit het door jou gekochte pand verwijderen. In de meeste koopovereenkomsten staat nu eenmaal een bepaling dat het onroerend goed wordt verkocht in de staat waarin het zich bevindt. Staat een dergelijke bepaling in de compromis, dan ben je akkoord gegaan om te kopen met … de rommel erbij.

Onderhandel een korting
Het gebeurt maar al te vaak dat erfgenamen of mede-eigenaars die uiteengaan elkaar niets gunnen en voor elkaar niets willen doen. Je zou daarvan gebruik kunnen maken om te zeggen dat jij de woonst of het appartement wel zal opruimen mits er nog iets van de prijs afgaat…

Bron
Immovlan

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag