Kan je zomaar van energieleverancier veranderen?

Via de zogenaamde V-test van de VREG kan je berekenen welke energieleverancier je de meest voordelige prijs biedt voor de levering van je elektriciteit en/of aardgas. Blijk je elders goedkoper af te kunnen zijn dan bij je huidige leverancier, dan wil je misschien wel van leverancier veranderen.

Hoe beëindigen?

Wil je van leverancier veranderen, dan moet je geen opzegbrief sturen naar je bestaande leverancier. Het volstaat integendeel dat je een nieuw contract afsluit met een andere leverancier. Je nieuwe leverancier doet dan de rest en zorgt voor de beëindiging van je oude contract.  Er moet ook geen nieuwe meter worden geplaatst. Weet overigens dat je perfect een verschillende leverancier kan kiezen voor gas en elektriciteit.

Opzegtermijn

Het nieuwe contract gaat evenwel niet dadelijk in. Je moet namelijk rekening houden met een ‘opzegtermijn’ van één maand.

Schadevergoeding?

De ‘oude’ leverancier mag geen verbrekingsvergoeding van jou vragen. Het kan wel zijn dat de oude leverancier jou de vaste vergoeding per gestart leveringsjaar aanrekende omdat je dit zo overeenkwam. In dat geval mag je oude leverancier deze volledige jaarlijkse vergoeding nog vragen ook al stap je in de loop van het jaar waarop de vergoeding betrekking heeft over naar een andere leverancier.

Bron
Immovlan

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag