8 tips om een ruimte groter te laten lijken

De grootte van ruimtes in je huis kun je niet zomaar veranderen, de inrichting van deze ruimtes wel. Hoe zorg je ervoor dat een piepkleine kamer op een balzaal gaat lijken? Er zijn enkele handige tips waarmee je rekening kan houden als je een ruimte optisch wil vergroten.

Bij het bezichtigen van huizen kunnen ruimtes vaak klein ogen. Vooral als het huis nog bemeubeld is, wordt het moeilijk om het potentieel van de kamers te zien. Zorg daarom dat je de afmetingen van de kamers en jouw grootste meubelstukken goed kent. 

Ook als het wat krap lijkt, zijn er enkele trucs om een kamer optisch te vergroten. 

1. Kies lichte kleuren

Lichte tinten reflecteren het licht waardoor een kamer groter lijkt. Steek niet alleen je muren, maar ook het plafond, de vloer en enkele meubelstukken in een fris en licht kleurtje. 

2. Voldoende daglicht

Laat zo veel mogelijk daglicht binnen en zorg voor extra sfeerlicht in donkere hoeken. 

3. Gebruik de hoogte

Gebruik de beperkte ruimte optimaal door ook in de hoogte te werken: benut de hoogte van vloer tot plafond. Een hoogslaper is een goed voorbeeld om een kleine slaapkamer optimaal te benutten. 

4. Reflecteer

Een grote spiegel geeft meer diepte aan de kamer door de reflectie. Daardoor lijkt de ruimte groter. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie heeft de grootste kamer van het land? 

5. Multifunctionele meubels

Opklapmeubels met meerdere functies zijn ideaal voor nauwe ruimtes. Een kast met een uitklapbaar bureau en een zetel met uitschuifbed zijn perfect om wat kostbare ruimte over te houden zonder te moeten inboeten aan functionaliteit. 

6. Klein en fijn

Vergeet massieve meubels en kies voor kleine, elegante stukken. Let wel op dat je je huis niet op een poppenhuis laat lijken door te vrouwelijke items te kiezen. 

7. Vermijd drukke patronen

Drukke patronen verkleinen een ruimte juist! Zeker als ze felle kleuren bevatten. Kies geen te drukke patronen en opteer voor een minder felle tint van je favoriete kleur. 

8. Opgeruimd staat netjes

Vele kleine prullaria zorgen voor een optische verkleining van de kamer. Hou je ruimtes strak en opgeruimd. 

Een kleine ruimte in je droomhuis hoeft dus geen spelbreker te zijn. Doordenk de invulling van deze ruimte goed en houd rekening met bovenstaande tips. 

Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag