8 tips om een ruimte groter te laten lijken

De grootte van ruimtes in je huis kun je niet zomaar veranderen, de inrichting van deze ruimtes wel. Hoe zorg je ervoor dat een piepkleine kamer op een balzaal gaat lijken? Er zijn enkele handige tips waarmee je rekening kan houden als je een ruimte optisch wil vergroten.

Bij het bezichtigen van huizen kunnen ruimtes vaak klein ogen. Vooral als het huis nog bemeubeld is, wordt het moeilijk om het potentieel van de kamers te zien. Zorg daarom dat je de afmetingen van de kamers en jouw grootste meubelstukken goed kent. 

Ook als het wat krap lijkt, zijn er enkele trucs om een kamer optisch te vergroten. 

1. Kies lichte kleuren

Lichte tinten reflecteren het licht waardoor een kamer groter lijkt. Steek niet alleen je muren, maar ook het plafond, de vloer en enkele meubelstukken in een fris en licht kleurtje. 

2. Voldoende daglicht

Laat zo veel mogelijk daglicht binnen en zorg voor extra sfeerlicht in donkere hoeken. 

3. Gebruik de hoogte

Gebruik de beperkte ruimte optimaal door ook in de hoogte te werken: benut de hoogte van vloer tot plafond. Een hoogslaper is een goed voorbeeld om een kleine slaapkamer optimaal te benutten. 

4. Reflecteer

Een grote spiegel geeft meer diepte aan de kamer door de reflectie. Daardoor lijkt de ruimte groter. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie heeft de grootste kamer van het land? 

5. Multifunctionele meubels

Opklapmeubels met meerdere functies zijn ideaal voor nauwe ruimtes. Een kast met een uitklapbaar bureau en een zetel met uitschuifbed zijn perfect om wat kostbare ruimte over te houden zonder te moeten inboeten aan functionaliteit. 

6. Klein en fijn

Vergeet massieve meubels en kies voor kleine, elegante stukken. Let wel op dat je je huis niet op een poppenhuis laat lijken door te vrouwelijke items te kiezen. 

7. Vermijd drukke patronen

Drukke patronen verkleinen een ruimte juist! Zeker als ze felle kleuren bevatten. Kies geen te drukke patronen en opteer voor een minder felle tint van je favoriete kleur. 

8. Opgeruimd staat netjes

Vele kleine prullaria zorgen voor een optische verkleining van de kamer. Hou je ruimtes strak en opgeruimd. 

Een kleine ruimte in je droomhuis hoeft dus geen spelbreker te zijn. Doordenk de invulling van deze ruimte goed en houd rekening met bovenstaande tips. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons